Kanaa kung pao

Poikettiin sunnuntaina siskon luona vähän puuhommissa. Hommien lomassa tuli juttua maikkarin katastrofikokki-ohjelmasta, mitä en ole itse seurannut ollenkaan. Kurkkasin kotimatkalla ohjelman reseptejä, ja päätin kokeilla kanaa kung pao. Tomi Björckin reseptivideon mukaan kyseinen annos on kuulemma suomalaisten suosikki. Ja mikäs sen mukavampaa kuin että ruoka valmistuu nopeasti, ja maut ovat kerrassaan herkullisia.



Kanaa kung pao




n. 500 g Kariniemen broilerin rintafileitä
kourallinen pähkinöitä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
5 cm pala inkivääriä
1 chilipalko

Kanan marinadi:
1 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa

Stirfry-kastike:
1 rkl maissitärkkelystä
1 dl kanalientä
½ dl soijaa
1/4 dl hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa

½ dl maissitärkkelystä 
loraus rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä

kevätsipulia koristeeksi


Levitä pähkinät tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda niitä uunissa 10-15 minuuttia 175 asteessa.

Suikaloi kanafileet ohuehkoiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita kanafileet ja marinadiaineet keskenään ja anna maustua.

Suikaloi paprikat samankokoisiksi suikaleiksi. Kuutioi sipuli isohkoiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulin kynsi. Kuori inkivääri ja leikkaa siitä ohuita, tulitikunpaksuisia tikkuja. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna se.

Yhdistä stirfry-kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita puoli desiä maissitärkkelystä marinoituihin kanoihin ennen paistamista.

Lisää wokkipannuun reilu loraus rypsiöljyä ja seesamiöljy. Lisää marinoidut kanat paistumaan. Paista kypsäksi. Lisää kasvikset. Paista hetki. Kaada sekaan stirfry-kastike ja kiehauta. Lisää paahdetut pähkinät. Koristele kevätsipulilla. Tarjoa basmatiriisin kera.

Kommentit