Tämä jälkkäri on ollut todella haastava kaveri. Reseptejä on varmaan tsiljoona erilaista. On lämpötilaeroja, vesihaudetta tai sitten ei, ainemäärät milloin mitäkin jne. Kaiken muun lisäksi varmaan uuneissakin on eroja. Monta kertaa yritys on mennyt pieleen tai enemmän pieleen, vaikka joka ikisessä ohjeessa vakuutetaan kaiken onnistumista ja helppoutta. Usean kokeilun jälkeen viides kerta kolahti, kuten pitikin. Tämä resepti löytyi Maku-sivustolta.
Piparkakkubrûléet
3 dl kuohukermaa
2 dl kevytmaitoa
1 dl sokeria
1 kanelitanko
½ tl kokonaisia neilikoita
½ tl jauhettua inkivääriä
2 rkl appelsiininkuoripaloja
6 keltuaista
4 kpl ohuita pipareita (jätin pois)
2 rkl fariinisokeria
Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Lisää kanelitanko, neilikat ja inkivääri. Pese appelsiini huolellisesti, kuori sen oranssi kuori kuorimaveitsellä ja lisää kerma-maitoon. Kiehauta sekoittaen ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä 15 minuuttia. Siivilöi kerma-maito.
Vatkaa keltuaisten rakenne rikki sähkövatkaimella. Kaada kerma-maito munien joukkoon, samalla pienimmällä teholla vatkaten.
Nosta 6 uuninkestävää annosvuokaa tai kahvikuppia isoon uunivuokaan tai uunipannuun. Jaa vanukasseos annosvuokiin. Kaada niiden ympärille kiehuvaa vettä vuokien puoliväliin saakka.
Kypsennä 150-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 60 minuuttia, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Jäähdytä. (Tässä maltti on valttia! Bruleet ovat ehdottomasti maultaan parhaimpia, kun annat niiden jäähtyä riittävästi!)
Voit tehdä vanukkaat tähän asti päivää ennen tarjoilua ja säilyttää ne jääkaapissa.
Kuorruta vanukkaat ennen aterian alkua.
Murskaa piparkakut pakastepussissa kaulimella jauheeksi. Lisää pussiin fariinisokeri ja sekoita. Leikkaa pussista kulma pois. Nosta piparkakkumuotti vanukkaan pinnalle ja annostele piparimurska muotin läpi.
Paahda pinta nopeasti rapeaksi grillivastusten alla (tai sillä makeella pöhöttimellä). Tarkkaile koko ajan, ettei sokeri pääse palamaan.
Koristele tomusokerilla ja appelsiininkuorisuikaleilla. (Jätin pois nämäkin)
Piparkakkubrûléet
3 dl kuohukermaa
2 dl kevytmaitoa
1 dl sokeria
1 kanelitanko
½ tl kokonaisia neilikoita
½ tl jauhettua inkivääriä
2 rkl appelsiininkuoripaloja
6 keltuaista
4 kpl ohuita pipareita (jätin pois)
2 rkl fariinisokeria
Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Lisää kanelitanko, neilikat ja inkivääri. Pese appelsiini huolellisesti, kuori sen oranssi kuori kuorimaveitsellä ja lisää kerma-maitoon. Kiehauta sekoittaen ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä 15 minuuttia. Siivilöi kerma-maito.
Vatkaa keltuaisten rakenne rikki sähkövatkaimella. Kaada kerma-maito munien joukkoon, samalla pienimmällä teholla vatkaten.
Nosta 6 uuninkestävää annosvuokaa tai kahvikuppia isoon uunivuokaan tai uunipannuun. Jaa vanukasseos annosvuokiin. Kaada niiden ympärille kiehuvaa vettä vuokien puoliväliin saakka.
Kypsennä 150-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 60 minuuttia, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Jäähdytä. (Tässä maltti on valttia! Bruleet ovat ehdottomasti maultaan parhaimpia, kun annat niiden jäähtyä riittävästi!)
Voit tehdä vanukkaat tähän asti päivää ennen tarjoilua ja säilyttää ne jääkaapissa.
Kuorruta vanukkaat ennen aterian alkua.
Murskaa piparkakut pakastepussissa kaulimella jauheeksi. Lisää pussiin fariinisokeri ja sekoita. Leikkaa pussista kulma pois. Nosta piparkakkumuotti vanukkaan pinnalle ja annostele piparimurska muotin läpi.
Paahda pinta nopeasti rapeaksi grillivastusten alla (tai sillä makeella pöhöttimellä). Tarkkaile koko ajan, ettei sokeri pääse palamaan.
Koristele tomusokerilla ja appelsiininkuorisuikaleilla. (Jätin pois nämäkin)
Kommentit
Lähetä kommentti