Ameriikan pannarit

Lettuja ja pannukakkua. Kuka voisi vastustaa, kun äiti huutaa "Syömään!". Vuoden 2012 blogini avataan Amerikkalaisilla pannukakuilla.

Reissuja suunnitellessa tulee luettua esimerkiksi Tripadvisorin sivuilta asiakkaiden arvosteluja majapaikoista. Olen monesti kiinnittänyt huomiota siihen, että erityisesti amerikkalaiset tuntuvat olevan tyytymättömiä aamiaispöytään, koska tarjolla ei ollut pänkeiksejä. Olen usein miettinyt, että mikä niissä on niin erikoista, ettei lomallakaan tahtoisi jättää yhtään pannaria syömättä. Pakkohan niitä oli lopulta kokeilla itsekin.

Tämä ohje on sovellus useasta versiosta. Taikinasta tuli ihanan paksua. Kun sen laittaa pannulle, niin lettu ottaa heti muotonsa ja on helppo kääntää. Sain muuten heti vinkin ystävältäni, joka kertoi, että kookosmaitokin olisi erittäin hyvä vaihtoehto maidolle.

Omasta mielestäni amerikan pannarit sijoittuvat koostumukseltaan suomalaisten lettujen ja pannukakun välimaastoon. Herkullisia ja ihanan ilmavia ne joka tapauksessa olivat, vaikka meillä ei ollut vaahterasiirappia ynnä muita lisukkeita. Itsetehdyt mansikka- ja omenainkiväärihillo riittivät hyvin nekin.

Varoitus! On varmasti viisasta vähintään tuplata taikinan määrä, mikäli syöjiä enemmäin kuin kolme. Sain meinaan pitää puoleni, että ehdin itsekin maistaa yhtä ennen kuin häviävät pöydästä!




Amerikkalaiset pannukakut (noin 12 kpl)

2,5 dl maitoa
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
2 rkl Flora culinessea

Vatkaa muna ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää munamaitoon ja vatkaa tasaiseksi. Paista lettuset pannulla. Koon voit päättää ihan itse. Jostain varmasti löytyy tieto siitä, mikä on "oikea" halkaisija.

p.s. Ystäväni vinkkasi, että kookosmaito on erinomainen vaihtoehto.

Kommentit

  1. Anonyymi17.1.14

    Nää on niin hyviä..pakko aina kaivaa tää resepti täältä blogista :). Kiitos.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti