En ole mikään possufani. Jokin siinä tökkii. Joulukinkku on ihan jees, mutta olen pärjännyt hienosti ilmankin parina viime jouluna. Porsaanliha menee, jos se on erittäin kunnollista ja loistavasti valmistettu. Varsinkaan kassler ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, koska siinä on ällöttäviä nuljakkeita, joita ei saa kurkusta alas ilman, että edelliset tulevat ylös. Eilen tapahtui niinkin uskomaton asia, että päätin antaa kasslerillekin mahdollisuuden.
Oma mielikuvani kasslerista on juuri sellainen etova lillukepala, jossa ei ole lihaa nimeksikään. Mitä se oikeasti on? Possupediasta löysin kattavan selvityksen aiheesta. Ei se niin pahalta kuulostakaan. Vielä kun mies bongasi Maku-sivustolta grilliin menevän tervapossureseptin, niin uskaltauduin kaupan lihatiskille etsimään kyseistä könttiä. En kyllä ollut kovin vakuuttunut vielä sielläkään, mutta rohkea rokan syö jne. Samalla onnistuin selättämään harhaluuloni tuplasti. Joskus kannattaa olla urhea ja uskaltaa.
600 g Porsaan kassleria
Tervakastike
2 dl Omenamehua
½ kpl Lihaliemikuutiota
1 rkl Worcestershirenkastiketta
3/4 tl Suolaa
1/4 tl Inkivääriä
1/6 tl Chilijauhetta
2/3 rkl Perunajauhoja
3/4 dl Tervasnapsia
Valmistele liha vartaita varten. (ks. osio Kuinkas sitten kävikään).
Mittaa omenamehu ja mausteet kasariin. Kuumenna seos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita perunajauhot tervalikööriin. Kaada mehuseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa (yksi pulpahdus) ja siirrä sivuun.
Sivele kastiketta possuvartaisiin ja grillaa miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää kastiketta vielä kypsiin lihoihin.
Kuinkas sitten kävikään
Alkuperäisessä ohjeessa kehoitetaan ottamaan valmiita pihvejä, mutta ne näyttivät niin runnotuilta ja läskisiltä, että en halunnut ottaa niitä. Ostin kokonaisen palan, leikkasin viideksi pihviksi ja puolitin ne.
Tervasnapsikaan ei ole ihan minun juttuni. Pullon korkkaus toi keittiöön sellaisen tuoksun, että huh! En välitä erikoisemmin bbq-sooseistakaan, mutta tästä sattui tulemaan juuri sellainen. Ja hitsi, että oli muuten maukasta. Ihan erilaista kuin kaupan valmiit kastikkeet. Kannatti kokeilla tätäkin. Jatkossa laitan varmaan chiliä pikkusen enemmän. Ohjeessa lihat pitäisi sivellä kastikkeella, mutta itse laitoin ne reilusti lillumaan liemeen. Jätin sitä vähän valelua varten.
Grillasin briketeillä, jotka jäivät himpun verran liian kuumiksi. Olisi pitänyt tehdä se hiiletön alue sivuun. Kaikesta huolimatta lihoista kastikkeineen tuli ihan mielettömän hyviä. Ne "läskit" olivat sulaneet grillissä ja suojasivat itse lihaosaa. Onneksi kokeilin sekä lihaa että kastiketta. Kiitos miehen. Hyvä kassler! Piste kotiin!
p.s. Ensi kerralla näppään kuvan grillausvaiheesta, mutta nyt olin aivan liian nälkäinen miettiäkseni mitään kuvia.
Oma mielikuvani kasslerista on juuri sellainen etova lillukepala, jossa ei ole lihaa nimeksikään. Mitä se oikeasti on? Possupediasta löysin kattavan selvityksen aiheesta. Ei se niin pahalta kuulostakaan. Vielä kun mies bongasi Maku-sivustolta grilliin menevän tervapossureseptin, niin uskaltauduin kaupan lihatiskille etsimään kyseistä könttiä. En kyllä ollut kovin vakuuttunut vielä sielläkään, mutta rohkea rokan syö jne. Samalla onnistuin selättämään harhaluuloni tuplasti. Joskus kannattaa olla urhea ja uskaltaa.
Tervapossua vartaissa
600 g Porsaan kassleria
Tervakastike
2 dl Omenamehua
½ kpl Lihaliemikuutiota
1 rkl Worcestershirenkastiketta
3/4 tl Suolaa
1/4 tl Inkivääriä
1/6 tl Chilijauhetta
2/3 rkl Perunajauhoja
3/4 dl Tervasnapsia
Valmistele liha vartaita varten. (ks. osio Kuinkas sitten kävikään).
Mittaa omenamehu ja mausteet kasariin. Kuumenna seos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita perunajauhot tervalikööriin. Kaada mehuseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa (yksi pulpahdus) ja siirrä sivuun.
Sivele kastiketta possuvartaisiin ja grillaa miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää kastiketta vielä kypsiin lihoihin.
Kuinkas sitten kävikään
Alkuperäisessä ohjeessa kehoitetaan ottamaan valmiita pihvejä, mutta ne näyttivät niin runnotuilta ja läskisiltä, että en halunnut ottaa niitä. Ostin kokonaisen palan, leikkasin viideksi pihviksi ja puolitin ne.
Tervasnapsikaan ei ole ihan minun juttuni. Pullon korkkaus toi keittiöön sellaisen tuoksun, että huh! En välitä erikoisemmin bbq-sooseistakaan, mutta tästä sattui tulemaan juuri sellainen. Ja hitsi, että oli muuten maukasta. Ihan erilaista kuin kaupan valmiit kastikkeet. Kannatti kokeilla tätäkin. Jatkossa laitan varmaan chiliä pikkusen enemmän. Ohjeessa lihat pitäisi sivellä kastikkeella, mutta itse laitoin ne reilusti lillumaan liemeen. Jätin sitä vähän valelua varten.
Grillasin briketeillä, jotka jäivät himpun verran liian kuumiksi. Olisi pitänyt tehdä se hiiletön alue sivuun. Kaikesta huolimatta lihoista kastikkeineen tuli ihan mielettömän hyviä. Ne "läskit" olivat sulaneet grillissä ja suojasivat itse lihaosaa. Onneksi kokeilin sekä lihaa että kastiketta. Kiitos miehen. Hyvä kassler! Piste kotiin!
p.s. Ensi kerralla näppään kuvan grillausvaiheesta, mutta nyt olin aivan liian nälkäinen miettiäkseni mitään kuvia.
Kommentit
Lähetä kommentti