Karavaanriharrastuksen myötä myös ruuanlaittoa tulee mietittyä vähän eri kantilta. Ihmiset ovat tässäkin jutussa kaikki erilaisia. Muistan yhdenkin juttutuokion, jossa toinen keskustelija kertoi olevansa niin iloinen siitä, ettei vaunulla tarvitse kokata. Riittää kun vääntää kotona makaronilaatikon valmiiksi, niin sitä voi sitten lämmitellä mikrossa. Yyh! Itse kuulun siihen kategoriaan, joka tykkää ruuanlaitosta vapaallakin. Se on yhtä tärkeää ajanvietettä kuin kotonakin. Tilkkarissa käy jopa Liha-Villen auto perjantaisin, josta saa loistavia lihajalosteita joka lähtöön.
Ekan vaunun mikro annettiin lähes käyttämättömänä muualle ja uudessa ei mikroa ole lainkaan. Kaasuhella sisätiloissa, Cramer ulkona ollessa ja tuli grillikodassa antavat minulle riittävästi vaihtoehtoja. Uuni puuttui, mutta siitäkin löysimme eräänlaisen version, Omnian. Kuulin, että muut pohjoismaalaiset tykkäävät käyttää sitä systeemiä vaunulla, veneellä ja retkeillessä. Pitää kokeilla sitä vähän myöhemmin. Tänään halusin käyttää yhtenä raaka-aineena kesäkurpitsaa, koska ne ovat juuri nyt niin herkullisia. Valion sivuilta löysinkin kivan reseptin.
320 g Pastaa
1 Kesäkurpitsa kuutioina
1 iso Sipuli hienonnettuna
1-2 Valkospulin kynttä
1 rkl voita/öljyä
Mustapippuria myllystä
1 prk Valion kolmen juuston ruokakermaa
1 rkl Tomaattipyrettä
1 dl tuoretta Basilikaa
Juustoraastetta tarjoiluun (esim. Forte)
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota sipuli voiöljyssä. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja valkosipuli. Paista pari minuuttia. Pyöräytä myllystä mustapippuria maun mukaan. LIsää ruokakerma ja tomaattipyre. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta. Mausta basilikalla ennen tarjoilua. Itseltä jäi basilika kauppaan, joten laitoin kuivattua versiota joukkoon vähän aiemmassa vaiheessa. Vaunulle alkaa pikku hiljaa kerääntymään kevyitä maustepussukoita sitä mukaa, kun niitä tarvitaan. Tämä oli kiva resepti, koska herkku valmistui yhdessä hujauksessa. Ei siis vienyt juuri mikrolämmitystä pidempään.
Ekan vaunun mikro annettiin lähes käyttämättömänä muualle ja uudessa ei mikroa ole lainkaan. Kaasuhella sisätiloissa, Cramer ulkona ollessa ja tuli grillikodassa antavat minulle riittävästi vaihtoehtoja. Uuni puuttui, mutta siitäkin löysimme eräänlaisen version, Omnian. Kuulin, että muut pohjoismaalaiset tykkäävät käyttää sitä systeemiä vaunulla, veneellä ja retkeillessä. Pitää kokeilla sitä vähän myöhemmin. Tänään halusin käyttää yhtenä raaka-aineena kesäkurpitsaa, koska ne ovat juuri nyt niin herkullisia. Valion sivuilta löysinkin kivan reseptin.
Kesäkurpitsapasta (3-4 annosta)
320 g Pastaa
1 Kesäkurpitsa kuutioina
1 iso Sipuli hienonnettuna
1-2 Valkospulin kynttä
1 rkl voita/öljyä
Mustapippuria myllystä
1 prk Valion kolmen juuston ruokakermaa
1 rkl Tomaattipyrettä
1 dl tuoretta Basilikaa
Juustoraastetta tarjoiluun (esim. Forte)
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota sipuli voiöljyssä. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja valkosipuli. Paista pari minuuttia. Pyöräytä myllystä mustapippuria maun mukaan. LIsää ruokakerma ja tomaattipyre. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta. Mausta basilikalla ennen tarjoilua. Itseltä jäi basilika kauppaan, joten laitoin kuivattua versiota joukkoon vähän aiemmassa vaiheessa. Vaunulle alkaa pikku hiljaa kerääntymään kevyitä maustepussukoita sitä mukaa, kun niitä tarvitaan. Tämä oli kiva resepti, koska herkku valmistui yhdessä hujauksessa. Ei siis vienyt juuri mikrolämmitystä pidempään.
Kommentit
Lähetä kommentti