Sesambroileri, paahdettuja paprikoita ja papuja

Posti toi pari päivää sitten uuden KG-lehden. Sorruin tilaamaan sen jossain vaiheessa hyvien liikunta- ja reseptivinkkien toivossa. Uusi numero piti sisällään koko potin. Oheinen resepti sisälsi kokkiystävällisiä makuja. Kanaa, sitruunaa, mausteita ja rapeita kasviksia. Siis erinomainen aamiainen, kun heräilee yövuoron jälkeen iltapäivällä. Ei mitään liian raskasta puputettavaa. Yksinkertaiset ainekset helposti laitettuna saivat ainakin omat makuhermoni heräämään (ja ehkä vähän kokkaajankin). Plussana aivot säästyivät liialta rasitukselta, kun kolmen yön jälkeen sitä seikkailee ainakin ekan illan jonkin sortin koomassa.


Seesambroileri paahdettujen paprikoiden ja papujen kera



4 Broilerin rintafileetä
1 Punainen paprika
1 Oranssi paprika
200 g Vihreitä papuja
2 rkl Öljyä
1 rkl Currya
Sitruunamehua
Seesaminsiemeniä
Soijakastiketta

Huuhdo ja viipaloi paprikat. Leikkaa pavuista päät pois tarvittaessa. Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon curry. Sekoita tasaiseksi. Paista fileitä molemmin puolin noin 4 minuuttia. Sekoita mukaan paprikat ja pavut. Lisää seesaminsiemenet, sitruunamehu ja soija oman maun mukaan. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.


Kuinkas sitten kävikään

Alkuperäisen ohjeen aineslistasta puuttui sitruunamehu, mutta se luki kuitenkin valmistusvaiheissa. Unohdin tietty laittaa curryn öljyn sekaan, joten heitin sen vain kanojen päälle ja sekoittelin sitten. Käytin oliiviöljyä. Kanoista tuli ihanan mehukkaita, kun pidin niitä kannen alla (välillä käännellen) miedolla lämmöllä. Ruuasta tuli sitruunan ansioista erittäin raikkaan makuista. Tuoreet pavut ja paprikat taas antoivat kivasti makeutta. Eikä ähkyä tullut laisinkaan. Tästä tuli uusi suosikkisapuska. Yksinkertaisuus, nopeus ja maukkaus olivat tämän reseptin valtit.

Kommentit