Tai kuten meillä nykyään sanotaan "pakonipastaa". Muunnos on peräisin kummitytön suusta. Hän kun ei muistanut, että mikä sen ruuan nimi olikaan. Sinne päin. Kyllä me kaikki tiedettiin, mitä tarkoitettiin.
Alunperin taisin saada tätä jossain muodossa Lontoossa, kun paimensin paria mahtavaa muksua joskus sata vuotta sitten. Tai ainakin melkein sata. Perheen äiti oli perienglantilainen (ja koko fämili), mutta Italia oli lähellä hänen sydäntään, koska hän oli aikoinaan opiskellut siellä. Englannissa kaupasta voi ostaa paksua kermaa, double cream, enkä ole vielä keksinyt, missä sitä myytäisiin suomessa. Kuohukerma on ihan jees korvaaja. Muutkin ainekset ovat supersimppeleitä, kuten ruuan valmistaminenkin. Juu ja kevyestä ei ole tietoakaan. Tämä on siis erinomainen ruoka kaikenlaisiin illanviettoihin.
1 pkt Pekonia
1 Vihreä paprika
150 g Herkkusieniä
200 g Olympia-sulatejuustoa
1 prk Kuohukermaa
300 g Penne-pastaa
Leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi (jaa vaikka viiteen pätkään). Parasta on paistaa pekonisiivut kypsiksi keskilämmöllä hiljalleen. Silloin "läski" sulaa ja lihaosuus kypsyy tasatahtia. Pekonista tulee ihana rapeaa eikä yhtään läskilillua. (Opin tän kerran sokkokokista). Laita paistetut viipaleet talouspaperin päälle.
Pekonien paistuessa ehtii kuutioida paprikan ja viipaloida sienet. Ruskista sienien pinta pikaisesti pekoninrasvassa. Nosta pekonien päälle. Paista paprikoita muutaman minuutin verran. Pienennä lämpöä. Lisää sulatejuusto ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Lisää paistetut pekonit ja sienet joukkoon.
Keitä pasta ohjeen mukaan. Yhdistä kaverukset ja raasta parmesaania päälle. Minulla on hämärä muistikuva, että tähän lisättiin vielä ruohosipulia ennen tarjoilua. En ole tainnut kokeilla sitä koskaan kotimaassa.
Alunperin taisin saada tätä jossain muodossa Lontoossa, kun paimensin paria mahtavaa muksua joskus sata vuotta sitten. Tai ainakin melkein sata. Perheen äiti oli perienglantilainen (ja koko fämili), mutta Italia oli lähellä hänen sydäntään, koska hän oli aikoinaan opiskellut siellä. Englannissa kaupasta voi ostaa paksua kermaa, double cream, enkä ole vielä keksinyt, missä sitä myytäisiin suomessa. Kuohukerma on ihan jees korvaaja. Muutkin ainekset ovat supersimppeleitä, kuten ruuan valmistaminenkin. Juu ja kevyestä ei ole tietoakaan. Tämä on siis erinomainen ruoka kaikenlaisiin illanviettoihin.
Pekoni-sienipasta
1 pkt Pekonia
1 Vihreä paprika
150 g Herkkusieniä
200 g Olympia-sulatejuustoa
1 prk Kuohukermaa
300 g Penne-pastaa
Leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi (jaa vaikka viiteen pätkään). Parasta on paistaa pekonisiivut kypsiksi keskilämmöllä hiljalleen. Silloin "läski" sulaa ja lihaosuus kypsyy tasatahtia. Pekonista tulee ihana rapeaa eikä yhtään läskilillua. (Opin tän kerran sokkokokista). Laita paistetut viipaleet talouspaperin päälle.
Pekonien paistuessa ehtii kuutioida paprikan ja viipaloida sienet. Ruskista sienien pinta pikaisesti pekoninrasvassa. Nosta pekonien päälle. Paista paprikoita muutaman minuutin verran. Pienennä lämpöä. Lisää sulatejuusto ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Lisää paistetut pekonit ja sienet joukkoon.
Keitä pasta ohjeen mukaan. Yhdistä kaverukset ja raasta parmesaania päälle. Minulla on hämärä muistikuva, että tähän lisättiin vielä ruohosipulia ennen tarjoilua. En ole tainnut kokeilla sitä koskaan kotimaassa.
Kommentit
Lähetä kommentti