Pekoni-avokadosalaatti

Teki kovasti mieli salaattia, kun jääkaapissa oli yksi avaamaton kanapakettikin. Tein haun kanasalaatille ja päädyin Tie sydämeen-sivulle. Taisi siellä olla kanasalaatin ohjekin, mutta ruudun sivussa näkyi pekoni-avokado-salaatin resepti. Uteliaisuus tietenkin voitti, koska olen käyttänyt avokadoa lähinnä vain tahnan muodossa. Kastikeohjekin vaikutti hyvältä. Eihän siinä auttanut muu kuin lähteä kauppareissulle aineksia ostamaan. Sulkeissa olevat ainekset ovat omia lisäyksiäni. Ja tästä tuli juuri sopivat annokset kahdelle.


Pekoni-avokadosalaatti



170 g Amerikan pekonia
2 kypsää avokadoa
(2 Kananmunaa keitettynä)
runsaasti erilaisia salaatinlehtiä
Basilikaa
Lehtipersiljaa

Kastike
1 dl Neitsytoliiviöljyä
1/4 dl Vaaleaa Balsamicoa
1/4 dl Sitruunan mehua
1 rkl Sinappia
1 valkosipulin kynsi
(1 tl kuivattua Basilikaa)
(1 rkl hunajaa)

Mittaa kastikkeen aineet korkeaan kulhoon ja sekoita kaikki tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tuoreyrtit kastikkeeseen ennen tarjoilua. (Itse unohdin yrtit kauppaan).

(Keitä 7 minuutin munat. Jätä kylmään veteen jäähtymään.) Paista pekonit hiljalleen rapeiksi keskikovalla lämmöllä. Näin läski sulaa samassa tahdissa kuin liha kypsyy. Nosta pekonit talouspaperin päälle jäähtymään. Revi salaatit (esim. makea frisee, lollo rosso, keräsalaatti) lautaselle. Leikkaa avokado puoliksi ja käännä puolikkaita niin, että ne irtoavat toisistaan. Leikkaa tai kaavi lusikalla sopivia paloja salaatin joukkoon. Lisää lohkotut munat ja viipaloidut pekonit. Ripottele kastiketta annoksen päälle.

Oheen vielä maukasta, jyväistä maalaispatonkia ja Arlan uutta Apetina pestorucola-tuorejuustoa.

Kommentit