Skonssit mansikkahillolla

Vapaa viikonloppu ja rauhallinen aamiaishetki. Viisikko-hengessä edelleen. Mikäs sen mukavampaa. Kokeilin skonsseja mansikkahillolla. Ne sopivat kai paremmin iltapäivän teetuokioon, mutta kamalan kivoja ne ovat aamupalapöydässäkin. Hillo kannattaa väsätä jo edellisenä iltana jääkaappiin. Lurps!


Skonssit ja mansikkahilloa



Skonssit:
4 dl Vehnäjauhoja
1,5 tl Leivinjauhetta
0,75 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
1 tl Suolaa
1 tl Kardemummaa
100 g Voita
1 dl Maitoa
1 dl Kermaa
1 dl Rusinoita

1 keltuainen
3 rkl Maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää seokseen maito, kerma ja rusinat. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
Muotoile massasta paksu tanko. Leikkaa se 2-3 cm paloiksi. Asettele palat leivinpaperin päälle pellille.
Voitele palat keltuaismaitoseoksella. Paista skonsseja 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes ne saavat kullanruskean pinnan.


Mansikkahillo:
500 g Mansikoita
3 rkl vettä
3 dl Hillosokeria
2 tl Vaniljasokeria
ripaus Suolaa

Perkaa mansikat. Kuumenna mansikat ja vesi. Sekoita vaniljasokeri ja suola hillosokeriin. Lisää seos mansikoiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehuta hilloa miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Sekoita välillä varovasti. Anna hillon jäähtyä hieman ja kaada se kannelliseen tölkkiin. Säilytä kylmässä. (Mulla ei tietenkään ollut vaniljasokeria kaapissa, mutta vaniljatanko siemenineen toimi hyvin sekin.)

Kommentit