Lähdin aamulla kauppareissulle hakemaan vähän täytteitä kaappeihin. Ulkona oli aivan ihana syysilma. Maa kuurassa, pari pakkasastetta ja mieletön auringonpaiste. Mahtavaa! Tänä syksynä vettä on satanut ihan riittävästi, joten siirtyisin mielelläni jo talvea viettämään. Pääsisi laskettelemaan ja hiihtämään. Saahan sitä ihminen haaveilla.
Tällaiseen päivään sopii erinomaisesti lämmittävä soppa. Poimin tämän reseptin pirkka-saitilta sillä perusteella, että nämä kaksi kaalia eksyivät ostoskärryyni. Alkuperäisessä ohjeessa luki pippuria ja ruokakerma, joten oli kiva kokeilla tuota Mustapekka-ruokakermaa. Tuli hyvä soppa. Taidanpa ottaa sitä vähän yövuoroonkin evääksi.
Kukkakaali-parsakaalikeitto
1 isohko kukkakaali
1 isohko parsakaali
½ purjosipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk ruokakermaa (Valion maustettu ruokakerma Mustapekka)
suolaa
Pekaanipähkinöitä
Persiljaa
Huuhtele kasvikset. Pilko kaalien kukinnot ja varret. Halkaise ja viipaloi purjosipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita voissa pienellä lämmöllä hetken aikaa. Lisää vesi, kaalit ja liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Kaada osa keitinvedestä toiseen astiaan, jotta voit itse päättää keiton sakeuden. Soseuta kaikki sauvasekoittimella. Lisää kerma. Lisää vettä tarvittaessa ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta seos. Lisää suolaa tarvittaessa. Koristele annokset pekaanipähkinämuruilla ja tuoreella persiljalla. Kuvaan eivät koristeet kerenneet, mutta keitto oli tosi hyvää niiden kera.
Kommentit
Lähetä kommentti