Jahas. Vuoden viimeinen ilta on käsillä ja meininki on rento. Joulustakin selvittiin ihan kunnialla. Ei vissiin tarvitse erikseen mainita, että ruualla on tärkeä rooli myös uudenvuodenjuhlassa. Tosin silloin meillä ei ole turhia pröystäilty, vaan mässäillään ihan perinteisesti höyrynakeilla, perunasalaatilla, ranskanperunoilla ja salaatilla. Vähän siideriä tai olutta kyytipojaksi. Keskiyöllä posautetaan raketit ja korkataan kuohuviini. Chillataan. Saadaan vähän laiskotella, myös ruuanlaiton suhteen. Pari salaattia on sentään väännetty itse. En jaksa millään muistaa, mistä perunasalaatin ohje on aikoinaan napattu. Sitä on tehty jo monta vuotta. Tämä vuosi on kuitenkin nyt pulkassa. Hyvää Uutta Vuotta 2013!
5 perunaa (kiinteä lajike)
2 päärynää
2 maustekurkkua
½ purjosipuli
1 dl herneitä
1 dl kevytmajoneesia
1 prk kermaviiliä
1-2 tl sitruunapippuria
Keitä kuoriperunat kypsiksi (ei liian). Jäähdytä, kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja kuutioi päärynät. Kuutioi kurkut. Silppua purjosipuli. Sulata herneet, jos käytät pakasteita. Heitä kaikki kuutiot samaan kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita se sitten hyvin muiden ainesten joukkoon. Maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä, joten kannattaa valmistaa edellisenä iltana.
Uudenvuoden perunasalaatti
5 perunaa (kiinteä lajike)
2 päärynää
2 maustekurkkua
½ purjosipuli
1 dl herneitä
1 dl kevytmajoneesia
1 prk kermaviiliä
1-2 tl sitruunapippuria
Keitä kuoriperunat kypsiksi (ei liian). Jäähdytä, kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja kuutioi päärynät. Kuutioi kurkut. Silppua purjosipuli. Sulata herneet, jos käytät pakasteita. Heitä kaikki kuutiot samaan kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita se sitten hyvin muiden ainesten joukkoon. Maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä, joten kannattaa valmistaa edellisenä iltana.
Kommentit
Lähetä kommentti