"I'm Popeye the sailorman..." Tämä keitto ei sen enempää selittelyä kaipaa. Mies halusi pinaattikeittoa ja toive toteutui. BBC good food:n resepti päätyi testattavaksi. Keitosta tuli supervihreää. Se ei ollenkaan muistuttanut kouluaikoina syötyä soppaa, mikä värittyy mielessäni harmaaksi ja oli maultaan melko mitätön. Molemmat seikat saavat jäädä muistoihin. Korvaan ne mielelläni tämän uuden testauksen tuloksilla. Keiton koostumus jäi mielestäni aika liruksi (vaikka ohjeessa sanotaan, että sitä voi tarvittaessa jopa ohentaa), joten suurustin sitä hieman vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelysjauholla. Sekaan heitettiin tietty seitsemän minuutin munat. Poweria päivään ystävät!
50 g voita
1 keskikokoinen sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 keskikokoinen peruna kuorittuna ja kuutioituna
450 ml kanalientä
600 ml maitoa
450 g tuoretta pinaattia hieman hienonnettuna
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
suolaa ja pippuria
muskottia
(3 rkl paksua kermaa tms.)
keitettyjä kananmunia kaveriksi
Sulata voi isossa kannellisessa pannussa. Lisää sipulit ja kuullota 5-6 minuuttia. Lisää perunat ja jatka paistamista noin minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja anna kiehua kymmenisen minuuttia tai kunnes perunat kypsyvät. Lisää maito ja anna sen lämmetä. (Muista sekoitella pohjaa myöten, ettei maito jää kiinni). Laita joukkoon puolet pinaatista ja sitruunankuori. Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia pienellä lämmöllä, kunnes pinaatit ovat täysin pehmenneet. Anna jäähtyä viitisen minuuttia.
Lisää loput tuorepinaatista keittoon. Ohjeessa käsketään kaatamaan seos tehosekoittimeen. Itse kippasin keitoksen kattilaan ja soseutin sauvasekoittimella. Lämmitä keitto uudelleen ja mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. En ole vielä löytänyt Suomesta vastinetta brittien double creamille, mikä on lähes yhtä paksua kuin smetana, mutta ei kuitenkaan hapanta vaan silkkaa paksua kermaa. Tällä kertaa korvasin sen maustamattomalla Philadelphia-tuorejuustolla. Se sopi soppaan ihan mukavasti.
Pinaattikeitto
50 g voita
1 keskikokoinen sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 keskikokoinen peruna kuorittuna ja kuutioituna
450 ml kanalientä
600 ml maitoa
450 g tuoretta pinaattia hieman hienonnettuna
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
suolaa ja pippuria
muskottia
(3 rkl paksua kermaa tms.)
keitettyjä kananmunia kaveriksi
Sulata voi isossa kannellisessa pannussa. Lisää sipulit ja kuullota 5-6 minuuttia. Lisää perunat ja jatka paistamista noin minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja anna kiehua kymmenisen minuuttia tai kunnes perunat kypsyvät. Lisää maito ja anna sen lämmetä. (Muista sekoitella pohjaa myöten, ettei maito jää kiinni). Laita joukkoon puolet pinaatista ja sitruunankuori. Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia pienellä lämmöllä, kunnes pinaatit ovat täysin pehmenneet. Anna jäähtyä viitisen minuuttia.
Lisää loput tuorepinaatista keittoon. Ohjeessa käsketään kaatamaan seos tehosekoittimeen. Itse kippasin keitoksen kattilaan ja soseutin sauvasekoittimella. Lämmitä keitto uudelleen ja mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. En ole vielä löytänyt Suomesta vastinetta brittien double creamille, mikä on lähes yhtä paksua kuin smetana, mutta ei kuitenkaan hapanta vaan silkkaa paksua kermaa. Tällä kertaa korvasin sen maustamattomalla Philadelphia-tuorejuustolla. Se sopi soppaan ihan mukavasti.
Kommentit
Lähetä kommentti