Rakastan kunnollista kinkkupiirakkaa eli Quiche Lorrainea. Siitä on varmasti miljoona variaatiota enkä osaa tehdä siitäkään koskaan samanlaista kuin edellisellä kerralla. Nyt piiraan himo iski kauppareissulla eikä auttanut kuin googlettaa resepti puhelimella. Mitä taas tehtäisiin ilman nykykapistuksia... Klikkasin herkullisimman näköistä kuvaa, joka johti minut saman tyyppiselle keskustelusivulle kuin suomi24, ranskaksi. Siellä joku oli tiedustellut quiche lorrainen ohjetta. "Comment faire une quiche lorraine?" Ja saanut vastauksen. Oonhan mä sentään lukenut ranskaa kokonaisen vuoden 20 vuotta sitten, joten kyllä pikaohjeesta äkkiä tolkku saatiin. Kääntäjän avulla. Aika hauskaa. Useimpien mielestä ruuanlaitto voisi varmasti olla helpompaakin. Tai kauppareissujen reseptibongailut. No, ilonsa kullakin. Koitin selvitä suomennoksesta parhaani mukaan eikä se vissiin ihan pieleen mennyt. En ole koskaan syönyt niin mehevää kinkkupiirakkaa. Pohjan tein reseptillä, joka on lahjaksi saamassani vuuan pohjassa kirjoittuna. Naminami!
Quiche lorraine
Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
(1 rkl kylmää vettä)
Täyte:
200 g palvikinkkua
2 dl crème fraiche
2 dl maitoa
100 g Gruyère-juustoa raastettuna
pippuria, muskottia
Nypi pohjan aineet taikinaksi. Tai heitä voi ja jauhot monitoimikoneeseen, joka jauhaa kaiken hienoksi muruseokseksi. Vuoraa piirasvuoan pohja ja reunat (halk. 20-25 cm) hellästi taikinalla tai muruseoksella.
Kuutioi kinkku, raasta juusto. Ripottele tasaisesti pohjalle. Sekoita munat, creme fraiche ja maito tasaiseksi. Mausta pippurilla ja muskotilla. (Älä lisää suolaa! Kinkku ja juusto olivat riittävän suolaisia ainakin omaan makuuni.) Kaada seos täytteiden päälle.
Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä. Tämä on parasta kylmänä.
Kommentit
Lähetä kommentti