Talviloma julistetaan alkaneeksi. Jostain syystä saan aloittaa sen ihan itsekseni. Lapsukainen lähti viikonlopuksi liesuun ja mieskin karkasi saunailtaan työkavereiden kanssa. Mikäs siinä sitten. Uusi Bond on jo Filmtownissa ja mieleni on tehnyt kokeilla Pirkan sivuilta yhtä salaattia. Kokkausseurana Enrique Iglesias, leffaseurana Daniel Craig. Näillä on hyvä aloittaa viikon talviloma.
1 greippi
1 appelsiini
1 keltainen paprika
150-200 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)
1 pss (200 g) Rainbow suomalainen salaattisekoitus
1 pkt halloumi-juustoa
1 rkl oliiviöljyä
1 dl Gogreen-salad mix (tai siemensekoitusta)
1 ruukku herneenversoja
Kastike:
½ dl extra virgin oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sinappia (Dijon hunajasinappia)
suolaa
mustapippuria
Kuori greippi ja appelsiini. Leikkaa hedelmistä kalvot pois ja paloittele vähän pienemmiksi. Suikaloi paprika.
Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastikeainekset kulhossa. Kaada keitetyt, valutetut pavut kastikkeen joukkoon ja sekoittele niitä, että maut tarttuvat kaikkiin papuihin.
Laita salaattisekoitus, sitruslohkot, paprikat ja pavut kastikkeineen tarjoiluastiaan.
Leikkaa halloumi ohuiksi siivuiksi. Paista pannulla molemmin puolin rasvassa. Nosta viipaleet salaatin päälle.
Ripottele pinnalle kevyesti paahdettua siemensekoitusta ja koristele herneenversoilla.
Kuinkas sitten kävikään?
Loistavasti! En tietenkään noudattanut ohjetta ihan sanatarkasti. Yllä olevat ainekset ovat minulle mieluisia ja helposti löytyneitä. Rakastan appelsiinia, greippiä, sitruunaa ja limeä. Siis sitruksia. Tämä oli siinä mielessä erittäin onnistunut kokeilu. Kuumat pavut imivät kastikkeen mahtavia makuja itseensä. Pirkan Provencen salaattisekoituksessa olisi ollut frisee- ja punasalaattia sekä vuonankaalia. Käyttämäni sekoitus sisälsi jääsalaattia, valko- ja punakaalia. Halloumisiivut olisi kai kannattanut kuivat ensin, koska mukavan pinnan saaminen kesti hetken. Joka tapauksessa tämä oli ihanan raikasta sitrusalaattia, johon tuli mukavasti suolaisuutta halloumista. Aamulla huomasin unohtaneeni herneenversot kokonaan...
Halloumi-sitrussalaatti
1 greippi
1 appelsiini
1 keltainen paprika
150-200 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)
1 pss (200 g) Rainbow suomalainen salaattisekoitus
1 pkt halloumi-juustoa
1 rkl oliiviöljyä
1 dl Gogreen-salad mix (tai siemensekoitusta)
1 ruukku herneenversoja
Kastike:
½ dl extra virgin oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sinappia (Dijon hunajasinappia)
suolaa
mustapippuria
Kuori greippi ja appelsiini. Leikkaa hedelmistä kalvot pois ja paloittele vähän pienemmiksi. Suikaloi paprika.
Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastikeainekset kulhossa. Kaada keitetyt, valutetut pavut kastikkeen joukkoon ja sekoittele niitä, että maut tarttuvat kaikkiin papuihin.
Laita salaattisekoitus, sitruslohkot, paprikat ja pavut kastikkeineen tarjoiluastiaan.
Leikkaa halloumi ohuiksi siivuiksi. Paista pannulla molemmin puolin rasvassa. Nosta viipaleet salaatin päälle.
Ripottele pinnalle kevyesti paahdettua siemensekoitusta ja koristele herneenversoilla.
Kuinkas sitten kävikään?
Loistavasti! En tietenkään noudattanut ohjetta ihan sanatarkasti. Yllä olevat ainekset ovat minulle mieluisia ja helposti löytyneitä. Rakastan appelsiinia, greippiä, sitruunaa ja limeä. Siis sitruksia. Tämä oli siinä mielessä erittäin onnistunut kokeilu. Kuumat pavut imivät kastikkeen mahtavia makuja itseensä. Pirkan Provencen salaattisekoituksessa olisi ollut frisee- ja punasalaattia sekä vuonankaalia. Käyttämäni sekoitus sisälsi jääsalaattia, valko- ja punakaalia. Halloumisiivut olisi kai kannattanut kuivat ensin, koska mukavan pinnan saaminen kesti hetken. Joka tapauksessa tämä oli ihanan raikasta sitrusalaattia, johon tuli mukavasti suolaisuutta halloumista. Aamulla huomasin unohtaneeni herneenversot kokonaan...
Kommentit
Lähetä kommentti