Helmikuun toiseksi viimeistä päivää viedään. Meitä on siunattu mielettömän hienolla hiihtolomakelillä. Aurinko paistelee lämpimästi ja yöksi pakastaa sopivasti. Mikäs sen mukavampi vaunuilu- ja ulkoilukeli. Pulkkamäen jälkeen ruoka maistuu entistäkin paremmalta. Tänään kokeiltiin Valion sivuilta lihapulla-reseptiä. Mausteiden puolesta jouduin vähän joustamaan ja käytin samassa suhteessa reissussa olleita mausteita. Resepti osoittautui erinomaiseksi. Tomaattikastikkeen ja herkullisten lihapullien tuoksu kulkeutui varmasti naapurivaunuihinkin...
Jauhelihaseos:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3 rkl ruiskorppujauhoja
½ dl Valio ruokakerma 3 yrttiä
1 kananmuna
1 rkl Meira jauhelihamaustetta
2 tl oreganoa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
Kastike:
1 prk Mutti tomaattimurskaa
2 dl vettä
loput ruokakermasta
1 lihaliemikuutio
suolaa
mustapippuria myllystä
Hienonna sipuli erittäin hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki jauhelihaseoksen aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja anna levätä varttin verran. Kostuta kädet ja pyöräytä 25-30 lihapullaa. Ruskista lihapullia hetki pannulla.
Kiehauta vesi. Sekoita siihen liemikuutio. Lisää tomaattimurska ja loppu ruokakerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike lihapullien päälle. Anna muhia pienellä lämmöllä puolisen tuntia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin suurustumaan kastike, mutta en kokenut sitä itse tarpeelliseksi. Kastike toimi pastan kanssa sellaisenaankin. Näistä tuli oikein maukkaat kaverukset, lihapullat ja tomaattikastike.
Lihapullat tomaattikastikkeessa
Jauhelihaseos:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3 rkl ruiskorppujauhoja
½ dl Valio ruokakerma 3 yrttiä
1 kananmuna
1 rkl Meira jauhelihamaustetta
2 tl oreganoa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
Kastike:
1 prk Mutti tomaattimurskaa
2 dl vettä
loput ruokakermasta
1 lihaliemikuutio
suolaa
mustapippuria myllystä
Hienonna sipuli erittäin hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki jauhelihaseoksen aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja anna levätä varttin verran. Kostuta kädet ja pyöräytä 25-30 lihapullaa. Ruskista lihapullia hetki pannulla.
Kiehauta vesi. Sekoita siihen liemikuutio. Lisää tomaattimurska ja loppu ruokakerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike lihapullien päälle. Anna muhia pienellä lämmöllä puolisen tuntia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin suurustumaan kastike, mutta en kokenut sitä itse tarpeelliseksi. Kastike toimi pastan kanssa sellaisenaankin. Näistä tuli oikein maukkaat kaverukset, lihapullat ja tomaattikastike.
Kommentit
Lähetä kommentti