Nuorena likkana pidin paljonkin valmiista purkkisötkötyksistä, joissa oli niin ihania makutuulahduksia maailmalta. Viime viikolla teki hirmuisesti mieli hapanimeläkastiketta eikä ollut muka oikein aikaa vääntää sitä itse. Sama aika taisi kulua kaupassa sopivaa purkkia valitessa. Kotona paistoin kanapalat ja kippasin purkin sisällön sekaan. Ja eikun syömään. Voi äiti! Missä oli maku? Ei niin missään. Eikä ne pari hassua mukavihannestakaan auttanut yhtään asiaa.
Makuaisti varmaankin kehittyy ajan kuluessa. Tai sitten sitä vaan oppii, että alusta asti ja itse valmistettu sapuska maistuu niin paljon paremmalta. Asia jäi vaivaamaan niin paljon, että oli ihan pakko etsiä joku pikaversio samasta kastikkeesta. Ensimmäinen järkevältä näyttävä resepti tuli vastaan Keventäjät-sivustolta. Maustamattomat kanapalat, tuoretta sipulia ja paprikaa. No ananakset sorruin ottamaan purkista. Ja taas näytti maailma pikkuisen paremmalta.
Makuaisti varmaankin kehittyy ajan kuluessa. Tai sitten sitä vaan oppii, että alusta asti ja itse valmistettu sapuska maistuu niin paljon paremmalta. Asia jäi vaivaamaan niin paljon, että oli ihan pakko etsiä joku pikaversio samasta kastikkeesta. Ensimmäinen järkevältä näyttävä resepti tuli vastaan Keventäjät-sivustolta. Maustamattomat kanapalat, tuoretta sipulia ja paprikaa. No ananakset sorruin ottamaan purkista. Ja taas näytti maailma pikkuisen paremmalta.
Kanaa hapanimeläkastikkeessa
Kastike:
1½ dl ananasmehua (tai omena- tai appelsiinimehua)
1 rkl maizenaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
2 rkl soijaa
3 rkl ketsuppia
1 vihreä paprika pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
1 prk ananaspaloja (tästä mehu)
3 kanafilettä paloina
suolaa ja pippuria
Mittaa kaikki kastikeaineet kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä kiehuvaksi ja keitä minuutti. Paista kanat kypsäksi. Heitä sekaan sipulit ja paprikat. Paista pari minuuttia. Lisää ananakset ja kastike. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa riisin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti