Kasviskanakeittoa itämaisella vivahteella

Vielä on viikko kesälomaa jäljellä. Kotona on käyty vain kääntymässä. On aika luksusta, kun oma lomakoti (ja keittiö) kulkee koko ajan mukana. Ei tarvitse murehtia vuokramökkien kuntoa yms. Viime yönä olin myös iloinen, ettei enää tarvitse pelätä ja odottaa, koska teltan katto alkaa vuotaa. Vettä tuli meinaan sen verran reippaasti, että rannalle oli muodostunut ihan uusia polkuja. Nyt ei tarvitse olla säiden tai kenenkään muunkaan armoilla, kun reissailee pitkin ja poikin.

Ja tässä sitä vain kirjoitellaan blogia Kyynämöisen rannalla auringonpaisteessa. Voihan kesä. Täällä Hietasaaren SFC-alueella on tänä viikonloppuna lastentreffit. Muksuille on mukavaa ajanvietettä: sapuskatarjoilu, kokkipelleä, merirosvovisaa, aarteenetsintää, diskoa ja karaokea, luontopolkua ja paljon kavereita. Ja silloinhan aikuisillakin on mukavaa, kun lapset nauttivat olostaan. Ihana hiekkaranta, laineiden liplatusta, pehmoiset löylyt puusaunassa ja sitten pulahdus järveen. Eilen alueella piipahti paikallinen kasvis- ja liha-autokin. Sipulinippu, porkkananippu ja pari kurpitsaa tarttui mukaani. Tänään tein niistä makoisan sopan ja herkuttelin sitten rantsulla. 



Kasviskanakeittoa itämaisella vivahteella


1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni keltainen kesäkurpitsa
2 reilun kokoista varhaissipulia varsineen
nippu varhaisporkkanoita
1 keltainen paprika
loraus rypsiöljyä
reilu kimpale voita
1-2 kpl naturelleja kanafileitä
1 kanaliemikuutio
2,5 dl vettä
1 prk (2,5 dl) Valio kookoslime-ruokakermaa (Tuotetta ei enää saa, joten korvaa kookoskermalla ja tuoreella lime-mehulla/-kuoriraasteella
ripaus mustapippuria
Meiran limemausteseosta maun mukaan (Tuotetta ei enää saa. Mausta maun mukaan.)

Pese ja pilko vihannekset soppaan sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuullota kasviksia öljyvoi-seoksessa, kunnes ne hieman pehmiävät. Lisää vesi ja kanaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa kanafileet pieniksi kuutioiksi (ovat tässä sopassa enemmänkin mausteena). Lisää kanapalat keittoon ja sekoita tasaiseksi. Anna muhia pari minuuttia ja lisää ruokakerma, pippuri, mausteseos ja sipulin varret. Keitä muutama minuutti, kunnes kanat ovat kypsiä. Jos maltat antaa sopan rauhoittua kattilassa hetken verran ennen syömistä, niin se maistuu täyteläisemmältä kuin aivan tulikuumana.

Kommentit