Herkullista ruokaa kevyemmin. Tämän vuoden teema meidän keittiössä. Uusien reseptien metsästäminen ja niiden kokeilu on ollut hirmu hauskaa. Siinä sivussa on löytynyt ruoka-aineita, joita en ole koskaan käyttänyt. Esimerkiksi pavut ja linssit eivät ole päätyneet minun patoihini, vaikka ne ovat ravintosisällöltään todella erinomaisia syötäviä. Punaiset linssit pääsivät ensimmäiseen viritykseen. Valion sivuilta löytyi aika kiva linssikeitto-resepti.
1 rkl voita
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä
2 tlk tomaattimurskaa (Mutti)
8 dl vettä
2 dl omenamehu
2 kanaliemikuutiota (Knorr)
3 dl punaisia linssejä (Gogreen)
2 perunaa
2 dl ruokakermaa (7%)
ripaus cayennepippuria
Hienonna sipulit. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää kurkuma ja inkivääri. Anna muhia pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, omenamehu ja liemikuutiot. Huuhtele linssit lävikössä ja lisää keittoon. Kuori perunat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Keitä puolisen tuntia. Sekoittele soppaa silloin tällöin, ettei linssit jämähdä kattilan pohjaan. Mausta cayennepippurilla ja lisää ruokakerma. Kiehauta. Sopasta saa seitsemän annosta.
Punainen linssikeitto
1 rkl voita
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä
2 tlk tomaattimurskaa (Mutti)
8 dl vettä
2 dl omenamehu
2 kanaliemikuutiota (Knorr)
3 dl punaisia linssejä (Gogreen)
2 perunaa
2 dl ruokakermaa (7%)
ripaus cayennepippuria
Hienonna sipulit. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää kurkuma ja inkivääri. Anna muhia pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, omenamehu ja liemikuutiot. Huuhtele linssit lävikössä ja lisää keittoon. Kuori perunat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Keitä puolisen tuntia. Sekoittele soppaa silloin tällöin, ettei linssit jämähdä kattilan pohjaan. Mausta cayennepippurilla ja lisää ruokakerma. Kiehauta. Sopasta saa seitsemän annosta.
Kommentit
Lähetä kommentti