Välimeren kasviskiusaus

Tänään on äitini syntymäpäivä. Eilen sen vielä muistin, mutta kuinka ollakaan tänään oli miljoona muuta juttua mielessä. Äippä on tällä viikolla lomaillut ja kun itsekin satun tänään vapailemaan, niin soitin hänelle ja kutsuin syömään. Hänellä on kyllä pienoista taipumusta ruokien ronkkimiseen, mutta lupasi kuitenkin tulla testaamaan uutta, Pirkka-lehdessä mainittua kiusausta. Löytyi muuten sivuiltakin. No, äippäliini hurautti meille kaikkien iloksi. Kiusauskin teki kauppansa jopa niin hyvin, että sitä oikein santsattiin. Ja kun äiti niin reippaasti pisteli ruuan poskeensa, niin tekaisin vielä palkinnoksi parit kauralastuset. Hyvää syntymäpäivää Äiti!







4 perunaa
1 isohko kesäkurpitsa
2 suippopaprikaa
1 prk Arla apetina 8 %
60 g kalamata-oliiveja (kivellisiä)
50 g aurinkokuivattua tomaattia
4 dl kiehuvaa vettä
1 kasvisliemikuutio
Kuivattuja yrttejä maun mukaan (omasta kaapista löytyi Provencale-sekoitus)


Kuori potut ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi kesäkurpista ja paprikat. Kuutioi juusto. Ota kivet pois oliiveista ja pilko pienemmiksi. Kuutioi tomaatti pieneksi. (Voitele laakea vuoka.) Sekoita ainekset ja laita vuokaan. Kiehauta vesi, lisää liemikuutio ja yrtit. Sekoita neste ja kaada kasvisten päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa tunnin verran, kunnes perunat ovat kypsiä. Painele kypsennysajan puolivälissä kasviksia nesteeseen, etteivät pala.

Kommentit