Pesto-pinaattilasagne

Oi, tästä tuli niin hyvää! Ihana vaihtoehto lihalasselle, vaikka tykkään valtavasti siitäkin. Makkarasoppa-aineksiahan mä kauppaan lähdin hakemaan, mutta palasin kotiin tämän reseptin ainekset kassissa. Tämä taivaallinen ohje löytyi Polar-juustoraastepussin kyljestä.



Pesto-pinaattilasagne



1 rkl Oivariini juoksevaa
200 g sipulia silppuna
300 g pakastepinaattia
1 tlk yrteillä maustettua tomaattimurskaa
½ dl pestoa
400 g raejuustoa
1 tl sokeria
suolaa, muskottia, valkosipulia
9 täysjyvälasagne-levyä (ohjeessa 8-10 vuoan mukaan)
150 g Valio Polar 15%-juustoraastetta
3-4 tomaattia pilkottuna

Hauduta sipulia ja pinaattia rasvassa muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, pesto ja raejuusto. Kiehauta. Mausta. Laita ohut kerros kastiketta voideltuun vuokaan ja lado kerros lasselevyjä, kastiketta ja juustoraastetta (jätä puolet päälle). Tee vielä pari kerrosta. Jätä loppukastike päällimmäiseksi. Lisää päälle vielä tomaatit ja ripaus suolaa. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Lisää juustoraaste ja paista vielä 225 asteessa 10-15 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos pintaa tummuu liikaa. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

p.s. Ohjeen mukaan neljälle, mutta meillä siitä riitti kuudelle hengelle.

Kommentit