Aika makeeta! 15000 sivunkatselua ja 100 tekstiä! Kolme vuotta on mennyt todella nopeasti. Sen kunniaksi keksin vihdoin, miten saan tekstit helpommin löydettäviksi. Toivottavasti niistä on nyt enemmän iloa lukijoille. Oli oikeastaan aika hauskaa lukea aloitusvuoden tekstejä. Olin eräässäkin vannonut, ettei meillä syödä kassleria. Joudun syömään sanani. Ei ole lihan syy, jos sitä ei osata valmistaa. Kehitystä on tapahtunut muutenkin koko ajan. Halu oppia vain lisääntyy. Vielä kun jaksaisin paneutua paremmin valokuvaukseen, että kuvat näyttäisivät houkuttelevimmilta. Siinä on hyvä lupaus tulevia tekstejä ajatellen.
Makeuteen ja tähän vuodenaikaan sopii ihana hillo. Paholaisen hillo. Olen oppinut pitämään chilistä ja niinhän siinä käy, että kun antaa pikkusormen... Dansukkerin sivuilla on käyttökelpoinen ohje. Olen kokeillut sitä muutaman kerran sekä tuoreista tomaateista että tölkkitomaateista. Hillo onnistuu parhaiten, kun käyttää parhaita raaka-aineita. Ja mikäs sen ihanampaa kuin napata pikkuinen juustonpala, dipata se kunnolla makeantuliseen hilloon ja siemaista hörppy pehmeää punaviiniä päälle. Sillä hetkellä kukaan ei muista viilenevää syysilmaa ja -sateita.
800 g tuoreita tomaatteja tai kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaista paprikaa
4-6 kpl punaisia chilejä
6-8 kpl valkosipulin kynsiä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
½ dl etikkaa
1 pkt (330g) Dansukker hillo-marmeladisokeria
Kalttaa tomaatit. Tee niihin ristiviillot, laita kiehuvaan veteen 30-60 sekunnin ajaksi. Nosta tomaatit kylmään veteen. Kuori tomaatit, lohko ja poista kovat kannat. Laita kasariin. Säilötyt tomaatit kaadetaan liemineen kasariin ja leikataan saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit. Poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää paprikat, chilit ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä, purkita ja säilytä jääkaapissa. (Malta mielesi. Hillo on hyytynyt sopivaksi jääkaapissa viimeistään vuorokauden päästä.)
Makeuteen ja tähän vuodenaikaan sopii ihana hillo. Paholaisen hillo. Olen oppinut pitämään chilistä ja niinhän siinä käy, että kun antaa pikkusormen... Dansukkerin sivuilla on käyttökelpoinen ohje. Olen kokeillut sitä muutaman kerran sekä tuoreista tomaateista että tölkkitomaateista. Hillo onnistuu parhaiten, kun käyttää parhaita raaka-aineita. Ja mikäs sen ihanampaa kuin napata pikkuinen juustonpala, dipata se kunnolla makeantuliseen hilloon ja siemaista hörppy pehmeää punaviiniä päälle. Sillä hetkellä kukaan ei muista viilenevää syysilmaa ja -sateita.
Paholaisen hillo
800 g tuoreita tomaatteja tai kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaista paprikaa
4-6 kpl punaisia chilejä
6-8 kpl valkosipulin kynsiä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
½ dl etikkaa
1 pkt (330g) Dansukker hillo-marmeladisokeria
Kalttaa tomaatit. Tee niihin ristiviillot, laita kiehuvaan veteen 30-60 sekunnin ajaksi. Nosta tomaatit kylmään veteen. Kuori tomaatit, lohko ja poista kovat kannat. Laita kasariin. Säilötyt tomaatit kaadetaan liemineen kasariin ja leikataan saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit. Poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää paprikat, chilit ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä, purkita ja säilytä jääkaapissa. (Malta mielesi. Hillo on hyytynyt sopivaksi jääkaapissa viimeistään vuorokauden päästä.)
Moikka! Paljonkohan yhdestä satsista tulee litroina hilloa? :)
VastaaPoistaHeippa! Taitaa tulla maksimissaan noi litran verran.
Poista