Ravintola Köökki



Olen kotoisin Lounais-Hämeestä, mutta "ei niin kultaisten nuoruusmuistojen" vuoksi minulla ei ole sukulaisteni lisäksi juurikaan haluja palata kotialueelleni. Siksi onkin mahtavaa, että olen saanut yhden hyvän syyn lisää. Ulkona saattaa olla juuri nyt ikävää, harmaata, kylmää ja kalseaa. Tilanne muuttui kuitenkin kertaheitolla, kun avasin ravintola Köökin oven Forssassa. Tunnelma oli heti kotoinen ja lämmin. Ruoka & Viini- lehden rankkauksessa Köökki ylsi parhaiden ravintoloiden kategoriassa kolmannelle sijalle! Wau! Vietän parhaillaan lomaa, joten mikäs sen kiehtovampi retkikohde kuin kyseinen ravintola. (Ravintola ei ole enää toiminnassa, mutta omien makumuistojen vuoksi olen halunnut pitää postauksen blogissani).





Arkena on mahdollisuus kokeilla ravintoloiden annoksia hieman huokeammin, kun monessa tarjoillaan myös lounasta. Mielestäni kunnon ravintolassa lounaan pitää toimia kokonaisuutena aivan yhtä moitteettomasti kuin illallisenkin. Ilahduin tänään erittäin positiivisesti. Päivän kotiruokalounaana oli härkä ragu ja pastaa. Lisäksi pöytään tuotiin ensin aamulla leivottua leipää, kunnon voita ja salaattia. Laseittain tarjoiltavan viinin sain valita kahdesta vaihtoehdosta ihan maistamalla molempia. Päädyin itävaltalaiseen erikoisuuteen.






Pastakeon alta paljastui reilu satsi isoja, meheviä, mureita ja maukkaita häränlihapaloja täyteläisessä, syvänmakuisessa kastikkeessa. Härkä tulee kuulemma lähitilalta. Jälkkärinä nautiskelin tyrnibruleeta. Oi nam!





Kadun toisella puolella on Köökin Kamari, mikä toimii kokous- ja juhlatilana. Pois lähtiessäni huomasin kuvan kokista, Krista Mänttäristä. Taisipa olla aikoinaan rinnakkaisluokallani silloisessa Linikkalan lukiossa. On aika hienoa, että hän on pystynyt toteuttamaan unelmansa. Paas poiketen herkuttelemassa!





Kommentit