Ruoan pitäisi olla terveellistä, mutta silti maukasta ja herkullista. Tämä Sydänmerkki-resepti onnistui täyttämään kaikki kriteerit. Aivan ihana broileriruoka ja ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen. Tämä sopi loistavasti ratatouillen kaveriksi.
Täytetty broileri
1 (n1,3 kg) maustamaton broileri (esim. Jyväbroiler)
Mausteseos:
2 rkl rypsiöljyä
½ chili hienonnettuna
2 tl rosmariinia
1½ tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
Täyte:
200 g sipulia
200 g lehtiselleriä
4 valkosipulin kynttä
3 dl tuoreita yrttejä (esim. lehtipersilja, rakuuna, rosmariini)
2 rkl vettä
1 rkl rypsiöljyä
½ suolaa
(mustapippuria)
Sekoita mausteseoksen ainekset, ja levitä nahan alle ja sisälle.
Puolita täytteen sipulit, viipaloi sellerit. Sekoita yrtit, vesi, öljy ja mausteet kasviksiin. Lusikoi täyte broilerin sisään. Sido koivet ja siivet puuvillalangalla siten, että ne ovat tiiviisti broileria vasten paiston ajan. Nosta broileri uunivuokaan.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 1 tunti ja 15 min., kunnes se on kypsää. (Paistomittarilla 78 astetta tai jos tikulla pistäessä ulos valuva neste on kirkasta).
Kuinkas sitten kävikään
En suosittele "kokin hörppyjä" (ainakaan turhan reiluja sellaisia) uusia reseptejä testaillessa. Mulla on muutenkin tapana lukea reseptit puolihuolimattomasti. Ja usein huomaan postausta kirjoittaessa, että "ai noinko se olis pitänytkin tehdä". Oma broilerini oli himpun pienempi. Kanaparkaa alkoi kyllä ahdistamaan, kun yritin epätoivoisesti tunkea kaikkea monitoimikoneella silputtua sälää sen sisään. Eikä mahtunut. Enkä ole vakuuttunut, että täytteet olisivat mahtuneet sisään oikein leikkattuinakaan. Tuoreista yrteistä käytin lehtipersiljaa ja rakuunaa. Omalle broilerille paistoaika riitti hienosti. Käärin sen paiston jälkeen vielä folion sisään lepäämään hyväksi toviksi. Nahan alle levitetty mausteseos oli ihana makuista, mutta sitä oli hyvin haastavaa levittää tasaisesti (ainakin kokemattoman mielestä) ilman nahan repeytymistä.
Maku oli kaikesta huolimatta todella maukas ja broileri oli erittäin mehevää. Herkullista pääsiäisruokaa. Hyvä Sydänmerkki!
Kommentit
Lähetä kommentti