Härkis-bolognese

Olisi suositeltavaa syödä enemmän kasviksia lihan sijasta. Raaka totuus on, että rakastan molempia yhtä paljon. En usko, että minusta olisi pelkäksi kasvissyöjäksi. Ei kuitenkaan ole huono ajatus, että pitäisi päivän ruoka-annoksista toisen enemmän kasvispitoisena. Ehkä tältä pohjalta saan samalla annettua blogilleni hieman tekohengitystä.

Härkis Original on kotimainen härkäpapuvalmiste. Sitä on ollut saatavana jo jonkin aikaa, mutta rohkenin kokeilla sitä vasta tänään. Ajattelin, että on kuitenkin parasta tukeutua tuttuun ja turvalliseen makuyhdistelmään. Siitä syystä valitsin Sydänmerkki- reseptin, Härkis-bolognesen. En ole aiemmin kokeillut myöskään kaurakermaa, mikä reseptissä mainittiin.



Härkis-bolognese



1 sipuli
200 g porkkanaa
250 g Härkis Original
1 rkl rypsiöljyä
500 g paseerattua tomaattia
250 g Valio Aito kauraruoka
1 rkl tuoretta timjamia
0,5 tl tulista chilirouhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl Seltin mineraalisuolaa


Kuori sipuli ja porkkana. Hienonna sipuli. Raasta porkkana. Kuullota sipulia, porkkanaa ja härkistä öljyssä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet, paseerattu tomaatti ja ruokakerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Tarjoile pastan tai perunan kera.


Kuinkas sitten kävikään?

Oi, tästä tuli superherkullista. En voi sanoa, että härkis näyttäisi mitenkään kauniilta, kun paketin avaa. Siitä syystä olen varmaankin lykännyt tuotteen ostamista. Koostumus muistuttaa kuitenkin yllättävän paljon jauhelihaa myös suutuntumaltaan. Maku (ja haju) sellaisenaan on melko neutraali, joten mausteita tarvitaan. Kaurakerma oli ihanan paksua, ja hyvän makuista sellaisenaankin. Yllätyin erittäin positiivisesti molemmista tuotteista. Bolognese-kastike on meidän perheen suosikki, joten ihan helposti alkuperäistä ei päihitetä. Tämä on kuitenkin erinomainen kasvisversio, mikä uppoaa takuulla lihansyöjillekin. Molempia tuotteita ostan ehdottomasti uudelleen tulevia reseptikokeiluja varten.

Kommentit