Porkkana-inkiväärikeitto

Kolmivuorotyöläisenä sitä haluaisi yövuoroevääksi ravitsevaa ja kevyttä ruokaa. Sydänmerkki-resepti, porkkana-inkiväärikeitto on juuri sellaista. Sain samalla hyvän tekosyyn maistaa uutta Arlan Apetina Queso fresco-juustoa. Juusto on vähäsuolaista ja miedosti kermaista. Se tasapainotti kivasti tuoreen inkiväärin potkua. Vielä hyppysellinen siemeniä ja pähkinöitä annoksen joukkoon, niin nälkä pysyi sopivasti loitolla pidemmänkin aikaa ilman ähkyn tuntua. Tästä määrästä saa kuusi annosta.



Porkkana-inkiväärikeitto





1,3 kg porkkanaa
200 g perunaa
2 sipulia
2 rkl rypsiöljyä
1 tl curry
3 cm pala inkivääriä
12 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (165 ml) kookoskermaa
2 tl timjamia
2 tl oreganoa
1/2 tl mustapippuria
(lisää suolaa tarvittaessa)

1 pkt Arla Apetina Queso Fresco
120g Gogreen siemensekoitusta


Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Pilko kasvikset isoiksi paloiksi ja laita kattilaan. Kuullota kasviksia hetki öljyssä ja curryssa. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää kattilaan inkivääri, vesi ja liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kerma ja mausteet. Kiehauta. Murustele annoksen päälle juustoa ja siemeniä. Nauti täysjyväleivän kera.

Kommentit