Lehtikaali-gnocchi-vuoka

Kevät on ollut töissä todella hektinen. Olen ollut aika loppu niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tällaisina hetkinä arvostan hyvää ruokaa vieläkin enemmän. Arvostan myös puolisoani, joka käy töissä, mutta hoitaa myös kotia, käy kaupassa jne. Minun ei tarvitse jaksaa yksin. Mikään ei ilahduttanut minua aamuvuorossa ollessani enemmän kuin viesti, missä oli linkki soppa365-reseptiin ja tieto siitä, että reseptin ainekset löytyvät jo kotoa. Sain töiden jälkeen vain nauttia kokkaamisesta. Illallista syödessä minulta pääsi melkein itku, koska ruoka oli niin hyvää ja toinen oli nähnyt vaivaa kaiken eteen. Ne on ne pienet asiat, mitkä merkitsevät arjessa todella paljon.



Lehtikaali-gnocchi-vuoka




Lehtikaalipesto
100 g lehtikaalia suikaleina
1/2 dl + 1 dl oliiviöljyä
1/2 ruukkua basilikaa
1 sitruunan mehu
50 g parmesaaniraastetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

500 g peruna-gnoccheja
1 tlk (190g/100g) aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita

125 g mozzarellapalloja


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lisää uunivuokaan lehtikaalit ja 1/2 dl öljyä. Sekoita keskenään. Pehmennä lehtikaaleja uunissa muutaman minuutin ajan. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaani. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä gnocchi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta gnocchit. Valuta aurinkokuivatut tomaattisuikaleet. Sekoita pesto, gnocchit ja aurinkokuivatut tomaatit keskenään ja kaada öljyttyyn uunivuokaan. Asettele mozzarellapallot päällimmäiseksi.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit