Mies toivoi tänään "äijäruokaa", mikä käytännössä tarkoittaa jotakin kermaista lihakastiketta. Aikansa se kuukkeloi reseptejä, sitten sävellettiin resepti omasta päästä. Tuli herkkua, joten piti kirjoittaa määrät ylös vielä kun muistaa. Herkkukastike, jonka kaveriksi sopii lähes kaikki lisukkeet. Peruna on erinomainen valinta. Lurps!
600 g naudanlihasuikaleita (esim. Atrian minuuttisuikaleet)
3 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria myllystä muutama pyöräytys
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl voita
4 dl kuohukermaa
4 dl vettä
2 rkl vasikanlihafondia
70g tomaattipyrettä
2 tl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
Hienonna sipulit. Kuullota sipuleita pannulla miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Kuivaa hieman lihasuikaleita paperilla. Pyörittele lihat jauhopippuriseoksessa. Lisää lihat pannulle ja ruskista niitä hieman. Lisää loput ainekset. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes lihat ovat mureita. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Kermainen naudanlihakastike
600 g naudanlihasuikaleita (esim. Atrian minuuttisuikaleet)
3 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria myllystä muutama pyöräytys
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl voita
4 dl kuohukermaa
4 dl vettä
2 rkl vasikanlihafondia
70g tomaattipyrettä
2 tl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
Hienonna sipulit. Kuullota sipuleita pannulla miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Kuivaa hieman lihasuikaleita paperilla. Pyörittele lihat jauhopippuriseoksessa. Lisää lihat pannulle ja ruskista niitä hieman. Lisää loput ainekset. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes lihat ovat mureita. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Kommentit
Lähetä kommentti