Vouvray, +37,5 astetta ja tarkenee.

Ensimmäinen päivä takana! Täytyy kyllä sanoa, että päivä sujui ilman suurempia kommelluksia, mikä on aina miellyttävää. Kolmen tunnin yöunien, päivän reissaamisen ja melkoisen helteen jälkeen olimme enemmäin kuin iloisia majapaikan löytäessämme (mutta lomalla ei kuumuutta valiteta!).


Aamu sujui toisen puoliskon mielestä vissiin liiankin simppelisti, kun lähtöselvitys oli tehty etukäteen netissä ja ruumaan menevät laukut sai vain tiputtaa omaan pisteeseensä. Turvatarkastuksessakin selvisi vyön irroittamisella. Kesti tovin ennen kuin toinen meistä tajusi, että hommat on varttissa hoidettu ja eikun koneeseen.


Pariisin päässäkin (CDG) säästyttiin, kun laukkuja ei tarvinnut liiemmin odotella ja kaikki junat löytyivät ekalla yrittämällä. Seuraava junaetappi oli nimittäin Gare d'Austerlitz. Patonkia mussuttaessa ja jääteetä siemaillessa oli rauhoittavaa matkustaa junan kyydissä Orléansiin. Yhdestä vaiheesta selvittiin taas kunnialla. Junaliput oltiin nimittäin hankittu  netistä puoleen hintaan kuukausia aiemmin, ja oli aika helpottava tunne, kun lipputarkastaja totesi kaiken olevan reilassa.


Orléansin asemallakin oltiin aikataulussa, mikä oli hyvä juttu vuokra-auton hakua ajatellen. Google mapsin arvio kävelykilometreistä Hertzin vuokraamoon toimi yhtä hyvin kuin yleensä omat kilometriarvioni. Ei sitten ihan natsannut. Noin kilometrin sijasta käveltiin meinaan rinkat selässä kunnon paahteessa todennäköisemmin kolme tai neljä kilsaa. Loppujen lopuksi pulju kuitenkin löytyi ja kaikki oli kunnossa. Ei muuta kuin Corsan rattiin ja menoksi! Vuokraamon heppu koitti tarjoilla autonavaimia miehelleni, ja alkoi jostain syystä hymyillä, kun minä ojensin käteni niitä varten.






Pian oltiinkin matkalla Toursin kupeeseen Vouvrayn kylään. Onnistuimme löytämään Mondo-lehden artikkelista suomalaissyntyisen perheen pitämän majapaikan, La Rocheliere, kylän kirkon vierestä. Toursiin on matkaa vain kymmenisen kilometriä. Talon emäntä otti meidät illalla vastaan todella lämpimästi. Huone oli aivan upea ja tunnelma myös. Kylän ruokakaupasta löytyi kaikki tarvittava iltapalalle (leivät, juustot ja viinit). Ja olipa ihanaa pulahtaa vielä illalla uima-altaaseen, jolle oli rakennettu ihana paikka ylös kallioon , josta näki koko kylän ylle. Nyt on pakko mennä nukkumaan, että jaksetaan huomenna käydä katsomassa edes yksi linna ja illemmalla Toursin  kaupunki. Bonne nuit!



Kommentit