Kolmården

Kolmårdenin visiitti on ollut haaveissani useamman vuoden ajan. Itse pääsin käymään eläinpuistossa suunnilleen ala-asteikäisenä, mutta en muista reissusta juuri mitään muuta kuin että autolla ajeltiin eläinten seassa.





Nyt minulla oli mahdollisuus viedä oma ipanani sinne visiitille heti koulujen loputtua. Ajankohta oli vähän huokeampi sekä laivamatkan että majoituksen suhteen. Reissujen suunnittelu on kivaa ajanvietettä ja harvemmin tulee enää lähdettyä valmiille pakettimatkoille. Tällä kertaa suunnittelun ansiosta säästyi suunnilleen viisisataa euroa, mikä on ainakin meikäläiselle iso rahasumma. Laiva-autopaketti ja pieni leirintämökki minikeittiöineen parinkymmenen kilsan päässä kohteesta sopi meille mainiosti, kun puiston aukioloaika oli 10-17. Kouluaikana opitulla ruotsilla pärjäsi hienosti. Leirintäalueella saatiin jopa alennusta aiemmin sovitusta hinnasta siitä hyvästä. Aurinkoinen ja erittäin lämmin sää suosi meitä Ruotsinmaallakin. Nähtävää riitti hyvin kahdeksi päiväksi ja olikin mukavaa, kun ei tarvinnut ahmia kaikkea nähtävää saman päivän aikana. Ja koettiinpa paluumatkalla pari jännitysmomenttiakin, kun kuskin tunarointi ja Tukholman ei niin sujuva- liikenne vei muutaman ekstraminuutin ja laivan lähtöön oli tasan kaksi minuuttia jäljellä, kun automme hurautti tsekkausluukulle.





Kaikesta huulenheitosta huolimatta koin, että Ruotsissakin olisi monia näkemisen arvoisia paikkoja. Luonto on yhtä nautittavaa kuin kotomaassakin ja ihmiset olivat todella ystävällisiä ja avuliaita. Oli hirmuisen mukavaa tavata lapsuudenaikainen kaverikin suunnilleen parinkymmenen vuoden jälkeen ja tutustua ihan uudelleen. Hänen perheensä otti meidät todella lämpimästi vastaan ja tarjosi majapaikan lisäksi myös mahtavan maukasta hirveä ja kaurista grilliversioina. Uudet makuelämykset olivat mahtavia. Kotiin tuomiset olivat taas yllättäin joko mausteita tai ruuanlaittoon liittyviä jutskia. Lähimaastoon jäi monta uuden vierailun arvoista kohdetta. Esimerkiksi tämä yllä näkyvä kaunis Sala. Jotenkin tuli mieleen kotikaupungin maisemat Aulangolla.

Kommentit