Syntymäpäivien herkuttelua marraskuussa

Marraskuussa meillä juhlitaan aikuisten syntymäpäiviä. Varsinaisia juhlia ei järjestetä, mutta ne antavat ihanan tekosyyn pyhittää yksi vapaailta kuukaudesta ruoka- ja juomanautintoon.

Tämän kertaiseen laatuaikaan inspiraatiota haettiin vaikka mistä: Yhteishyvän juhlaosiosta, Etiketistä, Glorian ruoka ja viini-lehdestä, kotoa olevista keittokirjoista ja vissiin jostain ruokaohjelmastakin. Puuttuvat juomasuositukset bongattiin Alkon tädiltä. Ja sitten sovellukset toteutettiin ajan kanssa omassa kotikeittiössä. Halusimme toteuttaa menun oikein kunnolla kattausta, ruokia ja juomia myöten. Onnistumisprosentti olikin ihan kiitettävä ja kokonaisuus oli mielestäni yhteensopiva. Jälkiruoka ei mennyt oikein nappiin, koska yksi oleellinen ainesosa olikin jäänyt kaupanhyllylle, mutta eipä sekään syömättä jäänyt. Mies hoiti homman kotiin! Ilmeisesti riittävä suklaan määrä tekee mistä tahansa jälkiruoasta erinomaisen.

Kaikista kivointa oli kuitenkin viettää yhdessä aikaa ilman hoppua, kun koko syksy on tuntunut häviävän pakkoaikatauluihin, kaikkeen kiireeseen ja sateeseen. Kun siihen yhdistetään vielä herkullinen ruoka ja juoma, niin avot! Taas jaksaa odottaa uusia makuretkiä jouluun ja uuteen vuoteen asti.


Illan menu viineineen päivineen


Täytetyt kasvikset eteläranskalaisittain

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2010, Chile


Naudan sisäpaistia punaviinimarinadissa
Kukkakaalipyrettä Gruyére-juustolla

Nieto Senetiner Reserva Merlot 2009, Argentiina




Karamellisoidut suklaapäärynät



Don David Torrontes Late Harvest 2009, Argentiina



Kommentit