Mimun lihamureke

Joskus tulee ikävä äidin lihamureketta, joka oli täytetty milloin milläkin. Lempparitäytteeni oli varmaankin kananmuna. Onneksi jääkaapissa sattui tänään olemaan jauhelihaa ja liuta kaikenmoisia jämiä juustoista ja kasviksista mausteiksi. Aika usein ruoista tuleekin superhyviä juuri jääkaappia tyhjentäessä ja sitten, kun joku kysyy reseptiä, niin joutuu sanomaan, ettei aineksista ole mitään muistikuvaa, koska sekaan tuli heitettyä kaikki tähteet, mitä kaapeista löytyi. Siinäköhän se salaisuus onkin, minkä takia ne äipänkin ruuat maistuivat muksuna niin ihanilta. Perunamuussi oli (ja on vieläkin) minun mielestäni murekkeen paras kaveri. Salaattina syötiin kiinankaali-kurkku-tomaatti-ananasseosta. Nam! 

Tänään lihamurekkeestani tuli tällaista.


Mimun herkkumureke



750 g paistijauhelihaa
1 punainen paprika
1 keltasipuli
1 ruissämpylä
2 valkosipulinkynttä
kourallinen persiljaa
45 g English mild cheddar raastettuna
2-3 tl suolaa
10 maustepippuria hienonnettuna
mustapippuria myllystä
ripaus valkopippuria (liian suuri määrä pilaa koko sörsselin)
2 raakaa kananmunaa
3 keitettyä kananmuna
oliiviöljyä vuokaan

Laita 3 kananmunaa kiehumaan noin 9 minuutiksi. Laita uuni lämpeemään 190 asteeseen. Heitä paprika, sipulit, sämpylä ja persilja tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Kippaa seos isompaan kulhoon. Lisää juusto, mausteet ja 2 raakaa kananmunaa. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Murusta jauheliha seokseen ja tee tasainen massa. Muotoile pitkulainen mureke öljyttyyn uunivuokaan ja tee keskelle "oja". Asettele keitetyt ja kuoritut munat syvennykseen. Peitä munat murekemassalla ja muotoile uudelleen pitkulaiseksi ja tasaiseksi. Kypsennä uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Koska en useinkaan lisää nestettä taikinaan, niin se kuivuu helposti uunissa, jos se on siellä liian pitkään. Pääasia, että on kypsää. Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan.


Kommentit

  1. Lihamureke on ihana ruoka! Ja olen samaa mieltä että perunamuussi sopii erittäin hyvin sen kanssa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti