Stroganoff bratwurstilla

Hankin viime viikolla itselleni uuden vempeleen, iPadin. Olen kyllä yrittänyt vakuuttaa itselleni, ettei talouteemme tarvita lisää koneita, mutta tässä sitä ollaan. Vajaan viikon räpläämisen jälkeen olen löytänyt vaikka mitä kivaa. Esimerkiksi liudan uusia ja hyvin toimia ruoka- ja matkailusovelluksia. Nopsan nettiyhteyden ansiosta saitit avautuvat kuin ihmisen mieli ilman pitkää odottelua. Kokkailut ja reissut ties minne tuskin vähenevät tämän ostoksen myötä. Tämä on eka kerta, kun koitan väsätä blogiani uudella tabletilla ja sen oheen hankitulla näppiksellä. Saapa nähdä katkeaako pinnani ennen kuin löydän kaikki toiminnot näppärästi. Asiaan.

Jääkaappiin oli jäänyt puolikas grillimakkarapaketti. En tykkää ruoan haaskaamisesta, joten aloin pohtia, miten sen voisi hyödyntää mahdollisimman maukkaasti. Snellkun sivulla on läjä Kunnon lenkkimakkara-kisan reseptejä. Niistä olisi käynyt mikä vain, mutta löysin siltikin itseni Valion sovelluksesta ja päädyin lopulta makkarastroganoffiin. Ohjeen ansiosta pääsin kyllä monesta purkinjämästä eroon, mutta se makkarapaketin jämä jäi käyttämättä. Auts!


Stroganoff bratwurstilla



2 pkt Snellmannin bratwurstia
1 rkl oivariinia
1 iso sipuli
mustapippuria myllystä
1 rkl makeaa soijaa
1 tl sokeria
1 tlk Mutti tomaattimurskaa
1 prk Valion Kolmen sipulin ruokakermaa
1/4 dl hillosipuleita
½ dl sinappikurkkusalaattia
tuoretta persiljaa

Paista makkarat pannulla tai grillaa kypsiksi. Minä käytin kaasugrilliä. Pilko kypsät makkarat sopiviksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa. Lisää pippuri, soija, sokeri, tomaattimurska ja makkarat. Anna kiehua pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää ruokakerma, hillosipulit ja kurkkusalaatti. Anna hautua muutaman minuutin ajan. Koristele persiljasilpulla.


Kuinkas sitten kävikään

Kastikkeen maku vastasi odotuksiani. Bratwurstit antoivan oman säväyksensä.

Uusi tabletti sen sijaan tuotti tuskaa kuvan lisäyksen suhteen. Tabletilla otettu kuva ei suostunut avautumaan ollenkaan. Kun sain sen lopulta liitettyä, niin muu teksti heitti kuperkeikkaa ja meni ihan vinksin vonksin. Onneksi näppäsin pari kuvaa tavallisella kamerallakin. Lopulta liiti pädin kotikoneeseeni, siirsin kuvat koneelle ja liitin blogiini sitä kautta. Pitää ottaa kuvanliittämisprosessi selvityksen alle.

Kommentit