Pannukakku

Pannukakku on kaikkien suosikki. Meillä se on tupannut olemaan pienoinen kompastuskivi, mistä tulee milloin mitäkin. Pakkohan se oli testata tätä Ruokalan perinteistä pannarireseptiä. Täytyy sanoa, että mittasuhteet olivat juuri kohdallaan, vaikka taikina tuntui vähän lirulta uunipannulle kipatessa. Maku ja koostumus olivat juuri sitä, mitä "oikealta" pannarilta aina odottaakin. Punainen maito ja voi ovat takuuvarma yhdistelmä. Jostain kumman syystä onnistuin itse saamaan vain pari palasta koko pellillisestä.


Perinteinen pannukakku



3 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ tl suolaa
8 dl maitoa
3½ dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Kuumenna uuni 225 asteeseen (kiertoilma 200 astetta). Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää suola ja maito. Lisää jauhot pikku hiljaa kevyesti vatkaten. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin. Kaada taikina hyvin voidellulle tai leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 30 minuuttia. Anna pannukakun levätä ainakin vartti ennen tarjoilua.

Kommentit