Rahkaleipäset

Aijaijai. Taas meinasi tavaraa vanheta jääkaappiin. Tällä kertaa vuorossa olivat rahkat. Ei kun metsästämään rahkanhukkausreseptejä. Valion sivulta löytyi kaksi hyvää vaihtoehtoa. Toisen rahkan sekaan sötkötin desin verran omatekoista paholaisenhilloa. Oikein hyvä sipsidippi. Toinen rahka pääsi leipätaikinan sekaan. Leipäset olivat muutenkin kokkiystävällisiä, koska kaikki ainekset vaan sekoitettiin keskenään ja heitettiin uuniin. Jopa meikäläisen maltti riitti siihen touhuun. Leipäreseptin ansiosta sain hukattua myös cheddarin jämän eikä mitään ei tarvinnut heittää roskiin. Mahtavaa! 


Rahkaleipäset



3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g juustoraastetta
(½ tl suolaa)

1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl maitoa
½ dl juoksevaa rasvavalmistetta

seesaminsiemeniä pinnalle


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina neljään osaan. Taputtele leipäset jauhoitetuilla käsillä leivinpaperin päälle noin sentin paksuisiksi levyiksi. Ripottele leipästen pinnalle seesaminsiemeniä. Leikkaa leipäset taikinapyörällä neljään osaan. Paista kullanruskeiksi uunin keskitasolla 225 asteessa 15-16 minuutin ajan.

Kommentit