Sipulipiirakka

Anoppi ilmoitti tulevansa sunnuntaina ensimmäiselle pikavisiitille ja ajattelin, että pitkänmatkalaisesta olisi mukava syödä mieluummin suolaista kuin makeaa piirakkaa. Viime viikon jäljiltä jääkaapin sisältö ei ollut hääppöinen, mutta sitten muistin yhden lahjaksi saamani piirakkavuoan. Tuon lahjavuoan resepti ei pääse unohtumaan, koska se lukee itse vuoassa. Päätin sitten vääntää sipulipiirakan. Lopulta kävi niin, että koko piiras jäi oman perheen syötäväksi. No, eipä se juuri harmittanut.



Sipulipiirakka





Tällainen teksti löytyy vuoan pohjalta, kun piirakka on syöty. 

Kun olet nyppinyt pohjan ainekset, niin jauhota käsiä aina välillä sen verran, että saat vuoan pohjan ja reunat helposti vuorattua.

Paista sipuleita miedolla lämmöllä ja anna muhia hetki sokerin kanssa. Sokeria ei tarvitse olla kuin teelusikallinen. Munamaitoseoksessa oli puolet maitoa ja puolet ruokakermaa. Suolaa taisin laittaa pari maustemitallista. Valkopippuria kannattaa lisätä varovasti tai koko piirakka menee pilalle.

Jos pinta alkaa tummua uunissa liikaa ennen paistoajan lähestymistä, niin peitä se leivinpaperilla.

Piirakka on parhainta kylmänä.

Kommentit