Bailey's pannacotta

Tämä suussa sulava jälkkäri maistuu takuulla granaattiomena-juustosalaatin ja glögipadan jälkeen. Ja takuulla muulloinkin. Tämä ei ole kuitenkaan hätähousujen viritys, joten malta mielesi ja aloita ajoissa. Nämä jälkkärikipposet vaativat usean tunnin lepäilyn jääkaapissa,  mutta maku korvaa varppina kaiken odottelun. Reseptin tarjoaa Valion sivusto. Ja ihan vain tiedoksi, että Bailey's maistuu riittävästi reseptissä kerrotulla määrällä (vaikka mies miten riehaantuisi ja ehdottaisi määrän kohotusta roimasti).


Bailey's pannacotta



1½ liivatelehteä
1 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
3/4 dl kermalikööriä, esim. Bailey's
½ tl vaniljasokeria

Pinnalle:
1 dl cashew-pähkinöitä paahdettuna
½ dl kuivattuja karpaloita


Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri ja likööri. Kuumenna kiehumispisteeseen. Purista liivatteista vesi pois ja lisää kattilaan. Lisää myös vaniljasokeri ja sekoita, kunnes kaikki ovat liuenneet. Kaada seos neljään annoskulhoon, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Rouhi pähkinät karkeaksi ja paahda ne kuivalla pannulla hieman ruskeapintaisiksi. Jäähdytä.

Kippaa hyytyneet annokset lautasille, koristele pähkinöillä ja karpaloilla.

Kommentit