Glögipataa herra Snellmanin tapaan

Huippuhyvä pääruoka pikkujoulumenuun (+granaattiomena-juustosalaatti+Bailey's pannacotta). Vähän epäilytti laittaa glögiä lihapataan, mutta voin kertoa, että lopputulos oli ehdottomasti erilainen, maukas ja kokeilunarvoinen. Kannattaa antaa mahdollisuus. Ja mikä parasta. Kaikki ainekset heitetään pataan uuniin muhimaan. Helpompaa ei voi ollakaan. Kiitos herra Snellman!



Glögipata




400 g naudan paistisuikaleita
½ l glögiä (käytin Valion tummaa glögiä, valmistettu punaisista rypäleistä)
2 punasipulia
4 rkl vasikanfondia
4 rkl soijaa
3 tl persiljaa
15 mantelia
ripaus kanelia (tai kanelitanko pataan)
ripaus suolaa


Pilko sipuli. Alkuperäisessä ohjeessa käsketään ruskistaa lihasuikaleet, mutta taisin laittaa ne raakana pataan. Lisäsin kaikki mausteet ja sipulit. Lämmitin glögin ja kippasin sen lihojen päälle. Padan annettiin muhia ainakin pari tuntia uunissa 200 asteessa, kunnes lihat olivat mureita.

Kommentit