Granaattiomena-munajuustosalaatti

Tämä salaatti sopii mainiosti vähän erilaisen pikkujouluaterian alkuun (+ glögipata + Bailey's pannacotta). Granaattiomena oli uusi tuttavuus. Nimensä mukaisesti punaisen granaatin sisälmykset pirskahtelivat pitkin keittiötä ja kokkaajan valkoista paitaa (kuka nyt essua käyttäisi). Vasta jälkikäteen kuulin, että siemenet voisi vain kopsutella kulhoon. Myös Ruska-juusto oli ensimmäistä kertaa kokeilussa tai lähinnä se, että sen voisi kivasti viipaloida ja paistaa pannulla ennen salaattiin lisäämistä. Tämän salaatin ainekset olivat sulassa sovussa keskenään ja loistivat juhlavan näköisesti tarjoiluastiassaan. Joulun näköinen salaatti löytyi Maku.fi:stä.


Granaattiomena-juustosalaatti



1 granaattiomena
1 dl saksanpähkinöitä
200 g kotijuustoa (esim. Ruska-munajuusto)
1 rkl rypsiöljyä
1 ruukku tammenlehtisalaattia
70 g vuonankaalia eli machesalaattia

Kastike:
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria


Viipaloi granaattiomena ja irrota siemenet talteen. Rouhi pähkinät karkeasti ja paahda ne pannulla. Viipaloi juusto ja paista viipaleet kevyesti öljyssä pannulla molemmin puolin. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi lehdet tarjoiluastiaan. Asettele jäähtyneet juustoviipaleet salaatinlehtien lomaan.

Sekoita kastikkeen aineet hyvin keskenään. Kaada kastike tasaisesti juuston ja salaatin päälle.

Koristele salaatti paahdetuilla pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä. Jos omenasta on irronnut mehua, niin pirskottele sitä salaatin päälle.

Kommentit