Rakastan pastaa. Varsinkin kotitekoista sellaista. Joulun jälkeen lupasin itselleni, että nelikymppisiäni viettää kymmenen kiloa kevyempi nainen. Tämä tarkoittaa sitä, että kokkailua ja ruokaa ylipäätään tekee mieli ajatella useammalta kantilta. En usko pikadieetteihin tai pussikeittokuureihin. Mielestäni on tärkeämpää syödä monipuolisesti, kohtuudella ja nostaa se pylly irti sohvasta ja lähteä liikkumaan. Kysymys on kohdallani omasta tahdosta ja itsekurista. Eli edessä on melkoinen haaste. Haaste, jossa voin voittaa vain itseni.
Haluan lupauksistani huolimatta syödä hyvää, maukasta murkkinaa. Siitä lähti tämänkertainen pastakokeilu. Durum-vehnäjauhosta tulee aivan ihanaa tuorepastaa. Nyt uskaltauduin kokeilemaan tuorepastaa täysjyvävehnäjauhoista. Ole rohkea. Kokeile.
(Määrä riittää mielestäni kahdelle)
100 g täysjyvävehnäjauhoja
1 kananmuna
(pikku loraus vettä tarvittaessa)
Tee jauhokeon keskelle kolonen. Riko siihen muna. Sekoita ja alusta taikina tasaiseksi, kunnes se ei enää tartu sormiin. Jos taikina jää liian kuivaksi, niin lisää pikkuruinen loraus vettä. Varo lisäämästä liikaa jauhoja. Taikinan pitää jäädä mieluummin kosteaksi kuin kuivaksi. Kääri pastapallo tiivisti kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään puolen tunnin ajaksi.
Työstä taikina kaulimella tai pastakoneella. Älä luovuta,vaikka tuntuu, että taikina meinaa repeillä. Kun sitä taittelee, kääntää ja veivaa koneen läpi, niin koostumus paranee kyllä. Kun koostumus on sopivaa, niin pienennä pastakoneen asetusta aste kerrallaan ohuempaan suuntaan. Tee sitten haluttua viritystä, esim. tagliatellea. Omani olisi saanut jäädä hieman paksummaksi. Innostus vei mennessään.
Keitä pastaa runsaassa, hyvin suolatussa vedessä (100 g pastaa/1 l vettä/7 g suolaa) vain parin minuutin ajan.
p.s. Muista, että pastan lisukekastikkeen on oltava valmista ennen pastan keittämistä.
Haluan lupauksistani huolimatta syödä hyvää, maukasta murkkinaa. Siitä lähti tämänkertainen pastakokeilu. Durum-vehnäjauhosta tulee aivan ihanaa tuorepastaa. Nyt uskaltauduin kokeilemaan tuorepastaa täysjyvävehnäjauhoista. Ole rohkea. Kokeile.
Kotitekoista täysjyväpastaa
(Määrä riittää mielestäni kahdelle)
100 g täysjyvävehnäjauhoja
1 kananmuna
(pikku loraus vettä tarvittaessa)
Tee jauhokeon keskelle kolonen. Riko siihen muna. Sekoita ja alusta taikina tasaiseksi, kunnes se ei enää tartu sormiin. Jos taikina jää liian kuivaksi, niin lisää pikkuruinen loraus vettä. Varo lisäämästä liikaa jauhoja. Taikinan pitää jäädä mieluummin kosteaksi kuin kuivaksi. Kääri pastapallo tiivisti kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään puolen tunnin ajaksi.
Työstä taikina kaulimella tai pastakoneella. Älä luovuta,vaikka tuntuu, että taikina meinaa repeillä. Kun sitä taittelee, kääntää ja veivaa koneen läpi, niin koostumus paranee kyllä. Kun koostumus on sopivaa, niin pienennä pastakoneen asetusta aste kerrallaan ohuempaan suuntaan. Tee sitten haluttua viritystä, esim. tagliatellea. Omani olisi saanut jäädä hieman paksummaksi. Innostus vei mennessään.
Keitä pastaa runsaassa, hyvin suolatussa vedessä (100 g pastaa/1 l vettä/7 g suolaa) vain parin minuutin ajan.
p.s. Muista, että pastan lisukekastikkeen on oltava valmista ennen pastan keittämistä.
Kommentit
Lähetä kommentti