Avokado-sitruunapasta

Mies kokkasi minulle ruokaa Valion sivuilta löytämällään reseptillä. Tie tämän naisen sydämeen käy vatsan kautta. En kyllästy näihin aineksiin milloinkaan. Pastaa, avokadoa, raikasta sitruunaa, juustoa ja yrttejä.


Avokado-sitruunapasta



300g pastaa (meillä oli Barilla penne piccolini-pastaa)
1 valkosipulin kynsi
1 dl hienonnettua basilikaa (tai herneenversoja, kuten meillä)
2 kypsää avokadoa
1 prk Valio ruokakerma sitruunapippuri
1-2 tl sitruuna- tai limettimehua
1/2 pussia Valio Mustaleima-raastetta
mustapippuria myllystä


Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna valkosipuli ja yrtti. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi pieneen kulhoon. Pirskottele sitruunamehua avokadopalojen päälle. Valuta kypsä pasta siivilässä ja kaada pasta takaisin kattilaan. Lisää ruokakerma ja valkosipuli. Kuumenna. Lisää yrtit ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Lisää mustapippuria jokaisen annoksen päälle.

Tästä tuli ihanan täyteläistä. Ohjeen mukaan tästä tulee neljälle, meidän annoskoolla viidelle. Ohjeessa sanotaan, että maku kitkeröityy uudelleen lämmitettäessä, mutta ei maku mielestäni pahasti kärsinyt, vaikka lämmitin jäljelle jääneen annoksen seuraavana päivänä. Parasta tämä tietysti on tuoreeltaan.

Kommentit