Lihapata ranskalaisittain

Olen jäänyt vähän koukkuun Snellmanin resepteihin. Tähän reseptiin tartun, kun ulkona on koleaa ja tekee mieli kunnollista lihapataa. Kokkaaminen on helppoa, mutta aikaa se vaatii, koska lihojen pitää olla mureita. Kaveriksi perunaa tai riisiä, patonkia ja salaattia.



Lihapata ranskalaisittain Herra Snellmanin tapaan




400 g Snellmanin Naudan palapaistia
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 porkkanaa
2 tl öljyä
1 prk kokonaisia herkkusieniä
1 dl hillosipuleita
1 tlk Mutti yrttitomaattimurskaa
3 dl punaviiniä
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl timjamia


Pyörittele lihapalat jauhoissa. Ruskista lihat voissa pannulla kahdessa erässä. Siirrä lihat pataan. Paloittele kuoritut kasvikset. Valuta sienet ja hillosipulit. Kääntele kasviksia öljyssä pannulla niin, että ruskistuvat kauniisti. Lisää ne pataan. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kiehauta vesi vedenkeittimessä. Liuota lihaliemikuutio veteen, lisää joukkoon punaviini ja tomaattimurska. Sekoita tasaiseksi ja kaada pataan. Kypsennä uunissa vähintään pari tuntia, kunnes lihat ovat mureita.

Kommentit