Munakasrulla

Munakasrulla on ruokaisa klassikko, mikä on mielestäni jäänyt vähän unholaan. Sitä voisi tarjota juhlissa, mutta se toimii mielestäni hyvin myös välipalana tai aamiaisena. Täytevaihtoehtoja on rajattomasti jokaisen makuun. Munakkaan mittasuhteet poimin K-Ruoka-resepteistä. Täytteet valitsin sen mukaan, mitä kotoa löytyi. Tästä tuli mukavan raikasta.



Munakasrulla




Munakas
6 kananmunaa
5 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja (täysjyvävehnäjauhot toimivat myös)
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä

Täyte
200g Arla Apetina 8%
1 prk creme fraiche
1 punainen suippopaprika
200g Vuolu Kanafilee Mustapippuri
Tuoretta minttua muutama oksa
Loraus sitruunamehua
Pari pyöräytystä mustapippuria myllystä


Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, jauhot ja mausteet. Vatkaa seos tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Murenna feta ja kanafilee kulhoon. Kuutioi paprika. Hienonna minttu. Sekoita täyteaineet keskenään. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Levitä täyte munakaslevyn päälle. Kääri rullalle kääretortun tapaan. Munakasrulla on herkullista hieman lämpimänä, mutta on tosi hyvää myös jääkaappikylmänä. Kylmänä se pysyy myös paremmin koossa.

Kommentit