Kermainen pinaattikastike, nuudelia ja uppomuna

Meidän perheessämme ruokaa heitetään todella harvoin roskikseen. Joskus tulee hankittua aineksia, joista oli alunperin tarkoitus kokata ihan muuta, mutta ajatus on vaihtunut lennosta. Sen vuoksi on hyvä ratsata jääkaappi tasaisin väliajoin. Mitäs tällä kertaa on jäänyt käsiin? Babypinaattia, paahdettuja kurpitsansiemeniä edellisestä kokkauskokeilusta, kolmen yrtin ruokakerma... Tämän päivän ratsauslounaana kahdelle on siis...


Kermainen pinaattikastike, täysjyvänuudelia ja uppomuna



10g Oivariinia
80g tuoretta babypinaattia
1 prk Valio ruokerma Kolme yrttiä
mustapippuria myllystä

2 kananmunaa
vettä
1/2 dl väkiviinaetikkaa 
kurpitsansiemeniä (n. 10g/annos)

Dragon täysjyvänuudelia 1 kerä/annos


Pehmennä pinaatit pannulla voissa. Lisää ruokakerma. Anna hautua muutaman minuutin ajan. Mausta mustapippurilla.

Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.

Keitä nuudelit ohjeen mukaan kypsiksi.

Keitä pikkukattilassa vettä, kunnes vesi kiehuu. Laske sitten lämpöä sen verran, että vesi juuri ja juuri poreilemaan. Lisää etikka. Tee lusikalla pyörre veteen, ja riko kananmuna nopeasti pyörteen keskelle. Hauduta 4 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla lautaselle.

Kommentit