Porsaan fileepihvit gremolatalla ja kukkakaaligratiini

Sunnuntai ja kellonviisarit on taas siirretty kohti kesää. Onneksi tänään on iltavuoro, niin ei tarvinnut stressata heräämisestä. Ehkä tämä on viimeinen kerta, kun kelloja siirretään, joten syödään vähän juhlavammin. Nautitaan vielä grillatuista pihveistä ja herkkugratiinista. Hämeenlinnaan ei vielä saa tilattua Ruokaboksia, mutta onneksi reseptejä voi hyödyntää sivuston kautta, kun tilaa kertakäyttökoodin. (Tiedoksi, että nykyään niitä saa myös Hämeenlinnaan, 2023). Herkullista sunnuntaita sullekin!


Porsaan fileepihvit, gremolata ja kukkakaaligratiini



2 pkt porsaan lehtipihvejä (tai porsaan fileepötkö)
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Gratiini:
1 kg kukkakaalia
1 prk ruokakermaa
ripaus paprikajauhetta, suolaa ja mustapippuria
1 pss Mustaleima emmental-juustoraastetta

Gremolata:
1 sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1 ripaus suolaa
1 ruukku persiljaa
2 rkl oliiviöljyä


Ota lihat huoneenlämpöön.

Valmista gratiini. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Öljyä uunivuoka. Kiehauta vesi kukkakaaleja varten. Huuhtele kukkakaali. Leikkaa kukinnot, varret ja lehdet. Keitä niitä suolatussa vedessä 3 minuuttia. Valuta kukkakaalit ja kaada ne uunivuokaan. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan kerma ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Paahda gratiinia uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pintaan tulee kaunis, kullanruskea väri.

Valmista gremolata. Hienonna valkosipuli ja persilja kulhoon. Pese sitruuna. Raasta kuorta seokseen. Purista sitruunan mehu. Lisää öljy ja suola. Sekoita ja anna maustua.

Jos käytät fileepötköä, niin leikkaa se noin 1 cm siivuiksi. Kuivaa pihvit. Lisää öljyn sekaan suolaa ja pippuria. Mausta pihvit seoksella. Paista pihvit pannulla pari minuuttia per puoli tai grillaa pikaisesti. Tarjoa pihvit gremolatan ja gratiinin kanssa.

Kommentit