Siideripossu

Kuten moni muukin asia koronan riivaamassa maailmassa, niin myös tämä blogi on jäänyt hieman heitteille. Ystäväni kertoi sukulaisensa löytäneen erään reseptin ja kyseli, että onko se minun blogistani. Olihan se. Sen myötä innostuin tekemään pientä päivitystä. Nyt, kolmen vuoden jälkeen, teen vihdoin lisäyksen reseptipankkiini. Kiitos ystävälleni.

Porsaanliha ei ole mun lempparia, mutta hyvin valmistettuna siitä tulee mieluisaa. Tämä resepti löytyi Yhteishyvän sivuilta. Annettiin sille mahdollisuus ja se kannatti. Hieman alkuvalmisteluja ja sitten uuniin. Aineksista syntyi herkullinen, lähes juhlava, makuyhdistelmä. Tätä tehdään varmasti uudelleen.




500 g (1 pkt) Porsaan sisäfileetä
5-6 keskikokoista perunaa (ohjeessa kiinteä lajike, meillä Colomba)
2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
2 omenaa (meillä punaposkinen Ida Red)
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
120 g (1 prk) smetanaa
1 tlk (330 ml) omenasiideriä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 tl rakuunaa

Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta. Kuori ja lohko perunat. Esikeitä suolatussa vedessä 7-15 minuuttia perunalajikkeesta riippuen. Valuta vesi pois.
Kuori omenat ja sipulit. Kuutio omenat. Puolita ja siivuta sipulit. Kuullota omenoita ja sipuleita öljyssä ja voissa pannulla muutaman minuutin ajan. Itse nostin hetken päästä lämpöä hieman kovemmaksi, jotta sain hiukan ruskistunutta pintaa niihin. Siirrä sivuun odottamaan.
Poista lihasta ylimääräiset kalvot. Leikkaa lihasta noin sentin paksuisia siivuja. Ripottele molemmin puolin hieman suolaa ja pippuria. Painele siivuja hieman. Ruskista lihat voissa ja öljyssä pannulla parissa erässä. Nosta ne vuokaan tai pataan. Lisää päälle omenat, sipulit ja perunalohkot.
Sekoita smetana, jauhot ja siideri tasaiseksi seokseksi. Lisää mausteet.
Peitä vuoka foliolla tai pata kannella. Anna kypsentyä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota folio/kansi pois ja anna paahtua vielä 10-15 minuuttia. 
 

Kommentit